Kép: Riti József Attila

Nem a medve, a CFR vonata csapta el a Rennes-t Kolozsváron

Ezzel a csapat a továbbjutás küszöbére került. A hátralevő két meccsen csak egy pontra van szüksége a tavaszi folytatáshoz.

Hirdetés

A francia nagykövetség a medvetámadástól óvta a Rennes csapatának Kolozsvárra látogató szurkolóit, pedig inkább Arlauskisra és Rondónra kellett volna figyelmeztetnie őket. A közel félezer bretagne-i drukker egészségére ugyanis a CFR litván kapusa és venezuelai csatára jelentette a legfőbb veszélyt. Előbbi szó szerint kivédte a vendégjátékosok szemét, tíz bravúrral őrizve meg kapuját a góltól, a dél-amerikai csatár pedig alig tíz perccel a becserélése után befejelte a hazai csapat győztes gólját.

Rondón három perccel kisebb ki is állíttatta magát egy meggondolatlan talpalással, de hát a két héttel ezelőtti meccs három piros lapjához képest most jóval visszafogottabban rugdosták egymást a fiúk. A legvégén a hősiesen védekező CFR-játékosok már a gólvonalon feküdtek keresztbe, hogy megússzák a gólt, a franciák pedig csak kézzel tudták begyömöszölni, az pedig nem ért.

Így aztán már a harmadik meccsét húzta be az EL csoportkörében a CFR, és mivel régi ismerőse, a Celtic győzött Rómában a Lazio ellen, utolsó két meccsén elég egy döntetlent elérnie a legjobb 32 közé jutáshoz. Erre először november 28-én, az olasz fővárosban lesz lehetősége, majd december 12-én idén másodszor is jönnek a már továbbjutott skótok a Fellegvárra.

Európa Liga, E-csoport, 4. forduló:
Kolozsvári CFR–Stade Rennais 1-0 (Rondón 87.)
Lazio–Celtic Glasgow 1-2 (Immobile 7., illetve Forrest 38., Ntcham 90+5.)
Az állás: 1. Celtic 10 pont, 2. CFR 9, 3. Lazio 3, 4. Rennes 1.

Hirdetés