A románok már csak harmadik helyen állnak a nagy-britanniai bűnelkövetők listáján, de a londoni első hely vigasztalhatja őket

Hogy kik taszították őket országos szinten a dobogó harmadik fokára? Nos…

Hirdetés

Lesújtó adatok érkeztek Nagy-Britanniából a jeles román bűnözői céh számára: országos szinten lecsúsztak a harmadik helyre az EU-állampolgárok által elkövetett bűncselekményeket tekintve.

Az adatok a 2020-as évre vonatkoznak.

Mindazonáltal az vigasztalhatja őket, hogy Londonban azért még mindig ők állnak az első helyen.

A kimutatások szerint a tavaly elkövetett és felderített 5105, uniós állampolgárok által elkövetett bűncselekményből 1413-at követtek el román állampolgárok a brit fővárosban, ami csökkenés a 2019-es 1948-hoz képest, de még mindig elegendő az első hely megőrzéséhez a lengyelek által elkövetett 931, illetve az írországi bűnözőkhöz köthető 445-höz.

Nagy-Britanniára vetítve a lengyelek megőrizték első helyüket 23 627 bűncselekménnyel, ám a románok elveszítették eddigi második helyüket: rongyos 16 893 bűncselekményt követtek el, ezzel pedig helyzetbe hozták az íreket, akik 20 384 alkalommal adtak munkát a nyomozó és iagzságügyi szerveknek.

Hirdetés

Igaz ugyanakkor, hogy ezek az adatok már csak azért is sajátosak, mert tavaly a pandémia miatt csökkentett üzemmódban működtek a bíróságok.

Merthogy a fenti adatok azokra a bűncselekményekre vonatkoznak, amelyek bíróság elé kerültek.

Hirdetés