A RO-Alert ébresztett fel két kanadai turistát Székelyföldön, azt hitték, bejöttek az oroszok

„Picit” rosszul értelmezték a katasztrófavédelem diszpécserszolgálata által küldött szöveget.

Hirdetés

Vicces történetet osztott meg egy biciklis Facebook-csoportban két kanadai állampolgár, akik többek közt Székelyföldön túrázgatva töltötték a szabadságukat.

Normand Pion és Helene Giguere arról számoltak be, hogy épp Maroshévízen szálltak meg, amikor hajnali 3-kor felvisított a telefonjuk egy RO-Alert-riasztástól, miszerint a közeli utcában medve mászkál, és érdemes elkerülni a környéket.

Igen ám, csak a két turista egyáltalán nem ismeri Eminescu nyelvét, így az „A fost semnalată prezența unui URS în Toplița” mondatot (azaz medve jelenlétére figyelmeztettek Maroshévizen – szerk. megj.) ők valamiért úgy értelmezték, hogy bevonultak az oroszok a Hargita megyei városba, az URS szó ugyanis az ők olvasatukban nagyon hasonlított az URSS-re.

Persze azonnal klikkelgetni kezdtek az interneten információkért, hogy tényleg háborús helyzet van-e Romániában, vagy valamit ők értettek rosszul. A bejegyzés szerint akkor folytatták a kerékpáros útjukat tovább, amikor találtak valakit, aki szóról szóra lefordította nekik a katasztrófavédelem diszpécserszolgálatának a szövegét…

 

Hirdetés