A pánikkeltő álhírek ellenére nincs szó a szupermarketek bezárásáról Romániában (FRISSÍTVE)

A mallokban viszont minden üzlethelyiségre lakat kerül az élelmiszereket árusító boltokon és a gyógyszertárakon kívül.

Hirdetés

Egymásnak ellentmondó információk és álhírek terjengnek az interneten az élelmiszerboltok nyitvatartásáról, a nagy kereskedelmi üzletláncokat tömörítő egyesület (AMRCR) legújabb közleménye viszont tisztázta:

még csak fel sem merült, hogy az élelmiszer-szupermarketeket bezárják Romániában.

Ezek az üzletek az egyesület szerint továbbra is elegendő árukészlettel rendelkeznek, és arra kérnek mindenkit, hogy felelősen vásároljunk, pánikra semmi ok.

A zsúfoltság elkerülése érdekében a járványhelyzet miatt több szupermarketben is korlátozzák a boltban tartózkodók létszámát, de ennél szigorúbb intézkedésről egyelőre szó sincs.

A kolozsvári tapasztalataink azt mutatják, a szupermarketek polcait rendszeresen feltöltik, tényleg nincs okunk panaszra. És ami még fontos: Marcel Vela belügyminiszter kedden megerősítette,

nem kell aggódni, semmi nem indokolja az élelmiszer-fejadagok bevezetését Romániában.

Hirdetés

FRISSÍTÉS: A belügyminisztérium már bejelentette, a Stratégiai Kommunikációs Csoport javaslatára, a szükségállapotra vonatkozó rendelkezések alapján elérhetetlenné fogja tenni azt a honlapot (Stiridemoment.ro), amely egy március 15-ei cikkben azt terjesztette, hogy másnap bezár a Kaufland, az Auchan, a Metro, a Carrefour és a Lidl.

Szerdán viszont kiderült, a szükségállapot feloldásáig a mallokban minden bolt bezár az élelmiszerboltokon és a gyógyszertárakon kívül. Az üzlethelyiség bérleti szerződéseit, valamint az alkalmazottak munkaszerződéseit erre az időszakra felfüggesztik.

Hirdetés