Fotók: Mihai Lupu/Facebook

A kampányoló politikusok jól megpakolták az avatáskát egy suliban, ami persze el sem készült…

Kampányban az ollókezű politikus ott avat, ahol avatni köll – meg ott is, ahol nem.

Hirdetés

Az alapszitu ismerős: nagy nehezen a mi (adófizetők) pénzünkből befejeznek valamit valahol, aztán jön az ollókezű politikus, és úgy nyújtja csókra a pecsétgyűrűjét az „avatóünnepségen”, mintha ő hordta volna a hátán a cementeszsákokat. Romániában már odáig fajult ez az undorító sport, hogy a be nem fejezett dolgokat is felavatják nagy csinnadrattával – főleg, ha kampány van.

A Konstanca megyei tanács elnöki tisztségére pályázó Mihai Lupu (PNL) például a Facebook-oldalán dicsekedett el vele, hogy részt vett a Mihai Viteazu község iskolájának avatóján a hétfői iskolakezdés apropóján. Az avatóra odarendelték a diákokat is – nem mintha a kiskorúakkal való kampányolást nem tiltaná a választási törvény –, majd az avató után hazaküldték őket, mert az iskola valójában még nagyon nincs kész.

Még szerencse, hogy a srácokat nem tették ki fölöslegesen fertőzésveszélynek a koronajárvány közepén…

A bejegyzésből az derül ki, hogy a párttitkárt tanácselnökjelöltet a település polgármestere Gheorghe Grameni hívta meg az avatóra, akinek a suli igazgatója állítólag azért nem mert nemet mondani a hamis ünnepség megszervezésére, mert „ő látja el az iskolát fertőtlenítőszerrel”. Ami ugye kutyakötelessége.

A suliból mostanra egyetlenegy osztálytermet fejeztek be, ebbe persze be is nyomult a díszes társaság, és ebben az egy teremben fotó is készült.

Hirdetés

A többiben nem készült fotó.

A fotón az is látszik, hogy isten földi helytartója, illetve az isten földi helytartója motyóját tartó srác nem viselnek maszkot, mert őket majd biztos megvédi a vírus ellen a szentlélek.

Egyébként az egész történet hamisítatlanul romániai. Tegnap (hétfő) például írtunk azokról a srácokról, akiknek szintén nem készült el időben a sulijuk, ezért egy ravatalozóban fognak tanulni hetekig.

Jó kérdés, hogy hogyan lesz majd ilyen körülmények között tanácselnök szegényekből, ha majd felnőnek…

Hirdetés