A jólelkű kolozsvári ultráknak még meccs közben is szegény, sínylődő palesztinok jutnak az eszébe

Egy izraeli csapat elleni meccs közben, persze.

Hirdetés

Első látásra nem sok köze van a közel-keleti konfliktusoknak az európai kosárlabda-kupákhoz, ám néhány kolozsvári szurkolónak sikerült összekötnie a kettőt. Történt, hogy szerda este az U-BT csapata az izraeli Ironi Ness Zionát fogadta (és győzte le nagyszerű mérkőzésen 82:71-re) a FIBA Europe Cup középdöntőjének utolsó fordulójában.

A meccset a román és orosz női teniszezők által egész hétre elfoglalt BT arena helyett a jóval kisebb és régibb Horia Demian sportcsarnokban játszották, telt ház (2900 néző) előtt, remek hangulatban.

Ebbe a remek hangulatba rondított bele nagyjából egy percre a meccs elején a kolozsvári kemény mag futballmeccseken szocializálódott része, egy „Free Palestine” felirat kifeszítésével.

Jó lett volna megkérdezni tőlük, vajon mennyire vannak képben az izraeli-arab konfliktusok aktuális állásával, de a pályán zajló küzdelem – amelyet mindkét oldalon főleg légiósok (amerikaiak, horvátok, litvánok) vívtak meg – sokkal izgalmasabb és színvonalasabb szórakozásnak bizonyult. Az Ironi játékosai és vezetői rá se bagóztak amúgy a feliratra, nekik jobban fájt a vereség és a kiesés.

A legjobb nyolc közé jutott U-BT következő ellenfele a német medi Bayreuth lesz a FIBA Europe Cup negyeddöntőjében. Hogy milyen feliratok ötlete merül fel addig a hangadó ultrák fejében, bele se merünk gondolni.

Hirdetés