A honvédelmi minisztérium és az ISU alkalmazottai is benne vannak egy román repülőgéptolvaj-hálózatban (VIDEÓval)

A sürgősségi helyzetek igazgatóságának (ISU) emberei feltehetően akkor léptek közbe, amikor sürgősen el kellett valamit emelni.

Hirdetés

Aki utazott már repülőgépen, tudja, hogy léteznek ilyen fedélzeti butikok, ahol különböző termékeket, köztük luxuscikkeket – órák, kozmetikumok, ékszerek, italok, miegymás – árusítanak. Jó pénzért. Az utazás során kínált termékeket indulás előtt erre a célra használatos konténerekben szokták berakodni a gépmadarakba.

Így történik ez a bukaresti Henri Coandă nemzetközi reptéren is. Igen ám, de egy szemfüles tolvajbandának eszébe jutott, hogy itt a nagy lehetőség: berakodás közben (előtte, utána) szépen meglovasítják a rakomány egy részét. Jót is tesznek vele, hiszen könnyítenek a gép súlyán. A hírek szerint a banda 2019-ben kezdte el áldásosnak nem nevezhető működését és mostanáig háborítatlanul akciózott. És nem is eredménytelenül: a rendelkezésre álló adatok szerint az okozott kár 800 000 euróra becsülhető.

Na de mindennek vége szakad egyszer. Csütörtök reggel lecsapott a törvény súlyos keze. A katonai ügyészség irányítása alatt nem kevesebb, mint 28 házkutatást tartottak, illetve 60 személy nevére adtak ki előállítási parancsot.

Ha valaki arra kíváncsi, miért épp a katonai ügyészség irányította az akciót, a magyarázat egyszerű és aggasztó: a román honvédelmi minisztérium és a Bukarest-Ilfov megyei sürgősségi helyzetek igazgatósága (ISU) alkalmazottainak is benne volt a kezük a buliban. Az ügyészség lopás, lopásban való bűnrészesség, orgazdaság és sikkasztás ügyében folytat vizsgálatot.

Hirdetés

A bukaresti repülőtér illetékesei, illetve a termékeket beszállító cég elhatárolódott az tolvajbandától, ami érthető, hiszen az ő alkalmazottaik alkotják a tolvajbanda derékhadát.

Időközben elkészült a rendőrségi videófelvétel is a lopott árukról. Hát, mit mondjunk, nem voltak szégyenlősek:

Hirdetés