A fiatal(os) és szép USR-PLUS szövetség is rendesen beleszaladt a hülyeség kampánygereblyéjébe

Egy felmérésben ilyeneket kérdeztek: Hogy érezné magát, ha a lánya egy peszedéshez menne férjhez?

Hirdetés

Nem újdonság: választási kampányban a pártok abba rúgnak, akibe épp tehetik, aztán csodálkoznak, ha a nagy kavarodásban végül a saját sípcsontjuk sajog.

Az úgynevezett történelmi pártok kedvenc gumicsontja a magyarok, no meg Erdély. Az épp most finisbe érkező parlamenti választási kampányban sem történt másképp: elsőként „Akasztós” Mihai Tudose rugdosta kicsit a magyarokat, no meg a velük lepaktálni készülő liberális kormányt, aztán a Victor „Plagizátor” Ponta Pro Románia-elnök akasztotta bele karmait az ősi ellenségképbe.

Az új generáció üdvöske-pártja, az USR-PLUS szövetség ilyen avítt, szélsőséges-nacionalista-szekurista-mindenista módszerekkel nem él, ugye. Mert ők fejlettebbek, európaibbak, nyitottabbak, elfogadóbbak, haladóbbak, olyannyira, hogy imádják egymást a magyarországi Uszerével, amelyet Momentum néven ismerünk.

Na, hát ez a fejlett és európai és nyitott és elfogadó és haladó párt elég fájdalmas módon beleszaladt a hülyeség kampánygereblyéjébe. Szerdán szétküldtek egy kérdőívet a szövetség bukaresti és Ilfov megyei szimpatizánsainak, egész pontosan a Dacian Cioloș vezette PLUS hivatalos e-mail címéről. A bevezetőben szépen leírták, hogy ez egy teljesen névtelen és a legmagasabb adatkezelési és etikai standardoknak megfelelő felmérés. És akkor most következzen két kérdés, melynek olvasásakor megkérjük Önöket, ismételgessék magukban az etika szócskát.

1. Ön hogy érezné magát, ha a leánya/fia egy PSD-taggal vagy szimpatizánssal házasodna össze?

2. Ön hogy érezné magát, ha a leánya/fia egy PSD-taggal vagy szimpatizánssal házasodna össze?

A kérdés RMDSZ-tagos, szimpatizánsos változata kimaradt, hiszen tudjuk, ez a párt nem olyan. Na de nézzük a válaszokat:

a. Egyáltalán nem jól.

b. Nem túl jól.

c. Egész jól.

Hirdetés

d. Nagyon jól.

e. Nem tudom. / Nem válaszolok.

Bumm, csattant is a gereblye a fiatal és szép arcokon. És hiába reagáltak gyorsan az okosabb uszeristák, hiába vonták vissza a felmérést, hiába magyarázgatták, hogy ó, ez nem kampányakció, csak egy tudományos munka, és hát mindenki tudja, az USR-PLUS mindig is támogatta a tudományt, blablabla… a PNL és a PSD sebészi pontossággal csapta le a nagyon hülyén feladott ingyenlabdát. Idézzük őket egyenként.

PNL: Politikai fanatizmus. A középkori törzsek szintje (ezt annyira nem értjük, de nem vagyunk penelések). Sztálinista attitűd! Nem normális!

PSD: Az USR-PLUS képtelen vezetni Romániát! Nem egyesítik az embereket, hanem eltávolítják egymástól! Szélsőséges megnyilvánulás!

És akkor még ott a hab is a tortán: a jászvásári USR-PLUS második helyezett szenátusi jelöltje egy bizonyos Cristian Berea, aki nemrég még az Új Jobboldal nevű neonáci szervezet tagságát erősítette. Az ellenfelek ezt is alaposan leverték a fényes szemű fiatal párton, sőt, a PNL egyenesen követeli Berea nevének kihúzását a listáról.

Hát, ennyi. Aztán vasárnap mindenki szavazzon a lelkiismerete szerint. Békesség!

Hirdetés