40 métert zuhant az idős túrázó, de a turisták és a túravezetők tucatjai ügyet sem vetettek rá

Az Argeş megyei hegyimentők vezetője teljesen kiakadt, szerinte már nem létezik olyan, hogy emberség.

Hirdetés

Felháborodott bejegyzést tett közzé kedden az Argeş megyei hegyimentők vezetője, Ion Sănduloiu miután egy 71 éves férfi 40 métert zuhant a Fogarasi-havasokban, de senki nem sietett a segítségére.

Mindezt olyan körülmények között, hogy szombat lévén legalább 70 turista tartózkodott a környéken, a többségük képzett túravezetőkkel (!). Az eset még március 26-ikán történt, de Sănduloiu csak mostanra rakta össze a részleteket, miután több szemtanú is felhívta, sőt a sérült férfi is megkereste, hogy köszönetet mondjon neki. A túravezetők állítólag annyival intézték el a dolgot, hogy a sérült mozog, tehát jól van, és a hegyimentők egyébként is tudnak a balesetről, és már úton vannak.

Sănduloiu viszont leírta, hogy az idős férfi a zuhanást követően több órát töltött a hidegben fekve, és szerinte valaki igazán lemászhatott volna, hogy legalább betakarja, és tartsa benne a lelket, amíg a segítség megérkezik.

A férfinak a zuhanás ellenére egyébként óriási szerencséje volt, nem vesztette el a telefonját, még térerő is volt ott, ahova zuhant, ráadásul nem sérült meg a keze sem annyira, hogy ne tudjon telefonálni, sőt még tartalék ruha is volt nála, amivel védekezhetett a hideg ellen. Ráadásul jó idő volt, így mentőhelikopterrel tudtak érte menni.

Hirdetés

Valószínűleg csak azért van életben, mert a túravezetőknek fontosabb volt a pénz, és a csoportjuk, mint az, hogy segítsenek.

„Hol van az emberség? Létezik még egyáltalán empátia” – tette fel a költői kérdést Sănduloiu, hozzátéve, hogy mindannyian (mármint a hegyimentők) megdöbbentek a történteken.

Hirdetés