Brutális ellenfelek
Edgár
2019. szeptember 19. csütörtök, 20:51
Egy héten belül egy erdészt meggyilkoltak, egy másik pedig csak a szerencsének köszönhetően menekült meg a fatolvajoktól.

Szolgálati fegyvert és a rendőrökhöz hasonló szervezeti alapszabályzatot követel az erdészek szakszervezete, miután az utóbbi időben egyre durvább támadások érik őket a fatolvajok részéről. Múlt pénteken egy Iași megyei erdészt találtak holtan a Sirețel település melletti erdőben, ahol már 20 éve teljesített szolgálatot.

A férfit fejszével verték agyon, mint később kiderült a tettes egy 50 éves férfi és két kiskorú bűntársa – egy 16 és egy 17 éves fiatalember – volt, akik fát akartak lopni az erdőségből, az erdész pedig rajtakapta őket.

Kedden a szomszédos Neamţ megye egyik erdészére támadt rá tíz fatolvaj, és csak a szerencsén múlt, hogy megmenekült. A férfitól a bűnözők elvették a vadászfegyverét, sőt megpróbálták vele lelőni, de szerencsére nem tudták kioldani a puska biztonsági zárát, így az erdész be tudott menekülni az erdőbe, és értesítette a rendőrséget.

Silviu Geană, az erdészek szakszervezetének vezetője csütörtökön jelentette be, hogy a rendőrökhöz hasonlóan szolgálati fegyvert – hozzá természetesen indokolt esetben fegyverhasználati engedélyt – és egyéb önvédelmi eszközöket, valamint szolgálati járművet és egyenruhát követelnek, szeptember 24-én pedig tüntetést is szerveznek a képviselőház bukaresti székháza előtt.

Geană emlékeztetett, hogy az utóbbi években 5 erdészt gyilkoltak meg a szolgálatuk teljesítése közben, és mintegy 650 olyan esetet regisztráltak, amikor a fatolvajok bántalmazták kollégáikat.

comments powered by Disqus
Úgy tűnik, egyesek egyszerűen képtelenek levetkőzni a Ceaușescu-éra reflexeit. Bár lehet, nem is nagyon akarják, hiszen maguk is az Aranykor méhéből származnak.
A `70-es évek egyik legbrutálisabb gyilkosának története legalább annyira hátborzongató, mint egy skandináv krimisorozat.
Kolbászból készült kerítést biztosan nem, ez tény. De ha megnézzük a rendelkezésre álló adatokat, esetleg rájövünk, hogy talán még sem volt olyan fene jó dolgunk a csodás kommunizmusban.
Ahogy az várható volt, a kormánybuktatás után akkora a fejetlenség a PSD háza táján, hogy egészen biztosan nem tudja a bal kéz, mit csinál a jobb.
Az államfő egyeztetett a pártokkal, de a jövő hét elejére halasztotta a nagy bejelentést, amely senkit nem fog meglepni.
Ha ma konvencionális háborúra kerülne sor, Romániának – újra – 30 évnél régebbi, egyes területeken pedig 40 évnél is régebbi technikára kellene támaszkodnia.
Japánsztrájkot hirdettek, tüntetni készülnek és fogytán a türelmük.
Simán kikapott Horvátországtól, de a Szlovákia–Wales döntetlennek köszönhetően megőrizte továbbjutási esélyeit az Eb-selejtezőkben.
Teodorovici talán mindenkit emlékeztetni akart, kikkel is volt dolgunk az elmúlt időszakban.
A kormánybuktatás után Romániának sürgősen kellene egy megfelelő biztosjelöltet találni az Európai Bizottságba. Máris felmerült pár név.
Oké, hogy megbukott a PSD-kormány, oké, hogy kitört a demokrácia, a jólét meg minden, de hahó, a magyarok közben megint Erdély elsinkófálásán mesterkednek.
Csodák márpedig vannak.
A parlament megszavazta a bizalmatlansági indítványt.