Brutális ellenfelek
Edgár
2019. szeptember 19. csütörtök, 20:51
Egy héten belül egy erdészt meggyilkoltak, egy másik pedig csak a szerencsének köszönhetően menekült meg a fatolvajoktól.

Szolgálati fegyvert és a rendőrökhöz hasonló szervezeti alapszabályzatot követel az erdészek szakszervezete, miután az utóbbi időben egyre durvább támadások érik őket a fatolvajok részéről. Múlt pénteken egy Iași megyei erdészt találtak holtan a Sirețel település melletti erdőben, ahol már 20 éve teljesített szolgálatot.

A férfit fejszével verték agyon, mint később kiderült a tettes egy 50 éves férfi és két kiskorú bűntársa – egy 16 és egy 17 éves fiatalember – volt, akik fát akartak lopni az erdőségből, az erdész pedig rajtakapta őket.

Kedden a szomszédos Neamţ megye egyik erdészére támadt rá tíz fatolvaj, és csak a szerencsén múlt, hogy megmenekült. A férfitól a bűnözők elvették a vadászfegyverét, sőt megpróbálták vele lelőni, de szerencsére nem tudták kioldani a puska biztonsági zárát, így az erdész be tudott menekülni az erdőbe, és értesítette a rendőrséget.

Silviu Geană, az erdészek szakszervezetének vezetője csütörtökön jelentette be, hogy a rendőrökhöz hasonlóan szolgálati fegyvert – hozzá természetesen indokolt esetben fegyverhasználati engedélyt – és egyéb önvédelmi eszközöket, valamint szolgálati járművet és egyenruhát követelnek, szeptember 24-én pedig tüntetést is szerveznek a képviselőház bukaresti székháza előtt.

Geană emlékeztetett, hogy az utóbbi években 5 erdészt gyilkoltak meg a szolgálatuk teljesítése közben, és mintegy 650 olyan esetet regisztráltak, amikor a fatolvajok bántalmazták kollégáikat.

comments powered by Disqus
Bár ünnepelni talán még korai lenne, az ítélet ugyanis még nem jogerős, és mindez Romániában történik.
Hol szálljanak meg az idesereglő turisták, ha nincs elég férőhely?
A parlament rábólintott a módosításra, így most jöhetnek a már megszokott, hónapokig tartó viták.
Igazán furcsa, hogy egy olyan ország államelnöke pózol kultúremberként, amely országban az olvasást nagyjából száműzték a közéletből. Van viszont állandó politikai hisztéria.
sőt, vissza kellene térnie oda, ahonnan elindult. Bukarestbe. Cristian Tudor Popescu írása.
De van egy rossz hírünk is: nem tudni, mennyire tojnak majd az illetékesek a szigorú törvényre.
Knónikus nemtörődömségben szenved szinte minden mioritikus vízió.
Emberiesség elleni bűncselekményekkel gyanúsítják. Ismét.
A fiatal építészeknek sikerült maguk mellé állítani pár tehetősebb vállalkozót, és az önkormányzattal is megegyeztek.
A hórukkpolitika és a villámreform legalább olyan veszélyes lehet, mint a balkáni halogatás.
A rácsok mögül ujjal mutogat a bukott kormányfőre EU-s pénzekkel kapcsolatos csalással vádolva őt.
Három napja keresik a rendőrök, a csendőrök és a hegyimentők.
A kincses város egyelőre utolérhetetlen Romániában a tömegközlekedés fejlesztésében.