Liviu, te vagy?
Jean St'Ay
2019. szeptember 14. szombat, 16:01
De lehet, hogy nem is baki? Lehet, hogy Viorica maszkja alatt Liviu Dragnea rejtőzik? De akkor… ki ül a dutyiban a Vezér maszkja alatt?

Az történt, hogy pénteken Viorica Dăncilă miniszterelnök asszony előhúzott ruhaujjából egy újabb tromf ászt. Az ász neve: Paktum a románok jólétéért. Ne tessék kérdezni, mi a francot jelent. Süket duma: az a lényege, hogy a nevezett paktum a románok életszínvonala további emelésének politikai biztosítéka. Na, ezt tegyék ki az ablakba, ha gondolják.

Mindegy, a miniszterelnök asszony kurva jó dolognak tartotta, hiszen elküldte az összes parlamenti pártnak. Úgy sejtjük, azért, hogy az összes parlamenti párt majd tapsikolva fog örvendezni neki.

Na de itt jön a poén. Madame Dăncilă elektronikus levél formájában küldte szét a paktumot. Igen ám, de a feladó nem ő, hanem… na? Bizony, Liviu Dragnea maga. Oké, lehet röhögni.

Némi fantáziával feltételezhető például, hogy a miniszterelnök asszony először volt Főnökének, Vezérének és Mesterének küldte el a levelet, láttamozás végett, a rahovai fegyházba, ahol Dragnea úr csücsül. Vagy hogy arcot cseréltek, tudják, mint John Travolta és Nicolas Cage az Ál/Arc című remek filmben. Persze, valószínűbb, hogy Madame Dăncilă bakizott egyet. De ez akkor is fölöttébb kínos.

comments powered by Disqus
A hórukkpolitika és a villámreform legalább olyan veszélyes lehet, mint a balkáni halogatás.
A rácsok mögül ujjal mutogat a bukott kormányfőre EU-s pénzekkel kapcsolatos csalással vádolva őt.
Három napja keresik a rendőrök, a csendőrök és a hegyimentők.
A kincses város egyelőre utolérhetetlen Romániában a tömegközlekedés fejlesztésében.
Kerekes Erzsébettel, a gyermekfilozófia egyik erdélyi meghonosítójával beszélgettünk oktatásról, filozófiáról, gyermekekről.
Közbeszerzés: közbe’ szereznek.
Nemes célokkal alakult meg Kolozsváron az Erdélyi Hagyományok Háza Alapítvány.
Románia jövőképe új hegyláncok megjelenésén és megismétlődő egyéni baleseteken alapszik. Ettől eltekintve, ugyanaz a dagonya. Traian Ungureanu írása.
Eltévesztették a címet, de ha már betértek, keménykedni kezdtek. Emberükre leltek.
Ahelyett hogy elmennének egy lakatlan szigetre, pár könyvvel. Például.
Vajon tényleg egyesülhet a két párt?
Ezzel az aljas húzással állt elő Răzvan Cuc a bizalmatlansági indítvány napján – állítja a Tarom kirúgott igazgatója.
Pár mondat egy körülrajongott film kapcsán, amely nagyon nem az elnyomó rendszer ellen lázadó kisember-hősről szól. Csakhogy a csodavárókat a valóság egyáltalán nem érdekli.