Nem sétagalopp
gycsaba
2019. szeptember 12. csütörtök, 19:52
Jó kis buli ez is, jó sok pénzzel és egy székelyföldi nyaralóval.

Tanúként hallgatták ki csütörtökön délután, a bukaresti bíróságon Liviu Dragnea rab urat egy korrupciós ügyben, melyben egy régi harcostársa, Valeriu Zgonea, a képviselőház korábbi szociáldemokrata (PSD) elnöke az első számú vádlott.

Teleorman császára négy csendőr kíséretében, karperec nélkül érkezett a helyszínre, s mivel a tárgyalás zártkörű volt, egyelőre nem tudunk beszámolni fejleményekről.

Tény, hogy Zgoneát azzal vádolják, hogy még 2012-ben egy Dumitru Dobrică nevű üzletembertől, a Buzău Megyei Tanács volt tagjától fogadott el csúszópénzt, hogy közbenjárjon annak érdekében, hogy a lánya megkapja a távközlési minisztérium államtitkári székét.

Zgonea megoldotta a problémát és ezért 62 143 lejt kapott, többek közt azért, hogy legyen miből megépítsen egy Kovászna megyei nyaralót. 

comments powered by Disqus
A PSD egy rothadó politikai hulla. De még mozog. Sőt, irányít. Mircea Morarius írása.
Legszívesebben saját kezűleg lapátolná vissza a földet Kolozsvár vezetése a most megtalált északi kapu alapjaira.
Ismerős a helyzet, ugye? Valaki belénk gyalogol, jön az igazságszolgáltatás, aztán kiderül, hogy a valaki igazából Valaki, és az igazságszolgáltatás szépen odébb áll.
Ha ilyen alakok irányítják a romániai közoktatást, márpedig ez a helyzet, akkor nincs miért csodálkozni a sorozatos katasztrófákon.
De lehet, hogy nem is baki? Lehet, hogy Viorica maszkja alatt Liviu Dragnea rejtőzik? De akkor… ki ül a dutyiban a Vezér maszkja alatt?
Mert egy amerikai kampányfotó igazán jól mutat a jelöltek vécéjében, izé, cévéjében. Na de ki marad itthon, a mioritikus politikai latrinában?
A megrendült takarítónő hirtelen azt sem tudta eldönteni, a terrorelhárítást, Chuck Norrist vagy a szellemirtókat hívják rá az Apokalipszis három ifjú lovasára, akik annyira idegesek lettek egy zenélős játéktól, hogy szanaszét verték a komplett iskolát. ¯\_(ツ)_/¯
Mintha folyton ugyanaz a film menne az összes romániai moziban. Lepereg, aztán kezdődik újra. És a megalázott figurák mi vagyunk. Meg a gyermekeink.
Több tíz páciens is érintett lehet, állítja az elmekórház igazgatója.
Elkezdték panziókkal, hotelekkel, úszómedencékkel és hétvégi házakkal megtölteni a Bucsecs-hegység eddig érintetlen vidékét.
A romániai (felső)oktatási rendszert dilettánsok, bunkók és pártkliensek tették olyanná, amilyen. De azért van megoldás, Daniel David kolozsvári professzor szerint.
Nincs mit csodálkozni azon, hogy a betegek hozzátartozói arra kényszerülnek, a Facebookon toborozzanak véradományt.
Pár bet elkall dott, de azért eg szen sz p munka.
Szögezzük le, ennek semmi köze a PSD-hez, még ha megtévesztő is az új EU-s irányelv neve.