Fotó: Asociatia Pro Infrastructura
Mi a pálya?
MTímea
2019. szeptember 11. szerda, 15:43
Igen, jól sejtette: ugyanarról a 21 kilométerről van szó, amivel kapcsolatban már egy ideje megy a kavarás.

Olyan gyakran volt már téma az utóbbi időben a Lugos és Déva közötti autópálya 3-as szakasza, hogy ennyit talán csak a Bechtel idején cikkeztek el nem készült, hosszúságát tekintve jelentéktelen sztrádaszakaszokról. Szóval itt van ez a 21 kilométeres szakasz, amit az útkezelő társaság nem vett át minőségbeli problémákra hivatkozva. Tette ezt úgy, hogy mindvégig az útkezelő társaság (CNAIR) felügyelete alatt épült, tehát ha gond volt a minőséggel, akkor bőven lett volna rá lehetőség a kiigazításra.

Minden független szakértő, sőt még Răzvan Cuc közlekedési miniszter is elismerte, hogy az út az apró hibák ellenére járható lenne, mégsem indulhatott meg a forgalom. A kivitelezéssel megbízott spanyol konzorcium (Comsa) szerint a román hatóságok zsarolással próbálták elérni, hogy tíz évig vállaljanak garanciát a munkálatokra, holott a szerződésben négy év szerepelt. A CNAIR erre felbontotta a szerződést, ami drasztikus lépés volt, kb. mintha egy ház felépítőjével a munka elvégzése után egy villanyégő hiánya miatt bontanának szerződést (a Pro Infrastructura Egyesület hasonlatával élve).

Ebből a kavarásból lett végül az a per, amelyről a hét elején írtunk: a bukaresti bíróság jóváhagyta a Comsának a garanciára vonatkozó kötelezettség felfüggesztését, de korábban kártérítés lehetőségéről is döntöttek. A per(ek) még folyamatban vannak, de addig is a CNAIR nem véglegesítheti saját hatáskörben a 21 km-es szakaszt, így az hiába készült el 99 százalékosan, még egy jó ideig nem indulhat meg rajta a forgalom.

A bíróság tehát még nem döntött, de a CNAIR-nak egyértelműen rosszul áll a szénája. Erre ma előállnak azzal, hogy az utóbbi napokban tovább romlott az autópálya állapota, repedések jelentek meg rajta, ezért egy harmadik céget is bevonnak, hogy javítsák ki a hibákat. Ehhez persze újra versenytárgyalást kell kiírni, előtte pedig a szakértők felmérik a probléma súlyosságát. Tényleg, már csak ez hiányzott, hogy végleg a röhejesség szintjére süllyedjen a romániai autópálya-mizéria.

Bár korábban Răzvan Cuc biztosan állította, hogy szeptemberig megnyílik a pálya, az már egészen biztos: nem fog. 

comments powered by Disqus
A PSD egy rothadó politikai hulla. De még mozog. Sőt, irányít. Mircea Morarius írása.
Legszívesebben saját kezűleg lapátolná vissza a földet Kolozsvár vezetése a most megtalált északi kapu alapjaira.
Ismerős a helyzet, ugye? Valaki belénk gyalogol, jön az igazságszolgáltatás, aztán kiderül, hogy a valaki igazából Valaki, és az igazságszolgáltatás szépen odébb áll.
Ha ilyen alakok irányítják a romániai közoktatást, márpedig ez a helyzet, akkor nincs miért csodálkozni a sorozatos katasztrófákon.
De lehet, hogy nem is baki? Lehet, hogy Viorica maszkja alatt Liviu Dragnea rejtőzik? De akkor… ki ül a dutyiban a Vezér maszkja alatt?
Mert egy amerikai kampányfotó igazán jól mutat a jelöltek vécéjében, izé, cévéjében. Na de ki marad itthon, a mioritikus politikai latrinában?
A megrendült takarítónő hirtelen azt sem tudta eldönteni, a terrorelhárítást, Chuck Norrist vagy a szellemirtókat hívják rá az Apokalipszis három ifjú lovasára, akik annyira idegesek lettek egy zenélős játéktól, hogy szanaszét verték a komplett iskolát. ¯\_(ツ)_/¯
Mintha folyton ugyanaz a film menne az összes romániai moziban. Lepereg, aztán kezdődik újra. És a megalázott figurák mi vagyunk. Meg a gyermekeink.
Több tíz páciens is érintett lehet, állítja az elmekórház igazgatója.
Elkezdték panziókkal, hotelekkel, úszómedencékkel és hétvégi házakkal megtölteni a Bucsecs-hegység eddig érintetlen vidékét.
A romániai (felső)oktatási rendszert dilettánsok, bunkók és pártkliensek tették olyanná, amilyen. De azért van megoldás, Daniel David kolozsvári professzor szerint.
Nincs mit csodálkozni azon, hogy a betegek hozzátartozói arra kényszerülnek, a Facebookon toborozzanak véradományt.
Pár bet elkall dott, de azért eg szen sz p munka.
Szögezzük le, ennek semmi köze a PSD-hez, még ha megtévesztő is az új EU-s irányelv neve.