Marco Rossi 55. születésnapján ismét kikapott a szlovákoktól a magyar válogatott

Egyre bonyolultabb körbeverések vannak az Európa-bajnoki-selejtezők E csoportjában.
Hirdetés

Félóra jó foci kevés volt a magyar labdarúgó-válogatott számára, hogy története során először legyőzze Szlovákiát, amely a márciusi nagyszombati siker után Budapesten is nyerni tudott. Ez volt Marco Rossi első hazai veresége, az olasz edző eddig minden otthoni mérkőzését megnyerte  magyar szövetségi kapitányként. 

Az első félórában a magyarok kezdeményeztek és irányítottak, 57 százalékos labdabirtoklás mellett kilenc lövést is eleresztettek, de igazán tiszta helyzetük nem volt. Lovrencsics Gergő sérülése az első félóra végén volt a fordulópont, a magyar jobbhátvéd kiválása után feljöttek a szlovákok, és Robert Mak góljával meg is szerezték a vezetést, miután a spanyol Roberto de Palomar partjelző nem látta, hogy a helyzet során Bozenik lesen volt. 

Hirdetés

Szünet után Szoboszlai Dominik pazar szabadrúgásával gyorsan jött az egyenlítés, de szinte ugyanolyan gyorsan az újabb szlovák gól is, Bozenik lőtte ki 16 méterről, laposan  a bal alsó sarkot. A következő tíz percben Szalai és Dzsudzsák lövéseit védte Duvbravka, az utolsó félórában pedig a szlovákok jól őrizték a labdát és ezzel együtt az eredményt is. A lefújás után Baráth Botond még egy piros lapot is kireklamált magának Lahoz spanyol bírónál.

Mivel a csoport másik meccsén a vb-ezüstérmes horvátok is pontokat vesztettek Azerbajdzsánban, a csoport állása még bonyolultabb lett. A magyar válogatott legközelebb október 10-án, Splitben játszik Horvátország vendégeként. 

Európa-bajnoki selejtezők, E-csoport:
Magyarország–Szlovákia 1-2 (Szoboszlai 50., illetve Mak 40., Bozenik 56.)
Azerbajdzsán–Horvátország 1-1
Az állás: 1. Horvátország 10 pont, 2. Szlovákia 9, 3. Magyarország 9, 4.  Wales 6, 5. Azerbajdzsán 1. 

Hirdetés