tanulni, tanulni, tanulni!
Edgár
2019. szeptember 9. hétfő, 19:58
Egyes politikusok félnek az iskolától és a képzett emberektől – mondta Klaus Iohannis államfő hétfőn a bukaresti I. Ferdinand Gimnázium tanévnyitóján.

„Itt, az iskolában képezik ki azokat az embereket, akik bírálni fogják logikai tévedéseiket, és kifejezésbeli hibáikat is, amelyek újabban egyre gyakoribbak. (...) Ahelyett, hogy az oktatás színvonalát emelő intézkedéseket hoznának meg (a rettegő politikusok – a szerk.), inkább az érettségin elkövethető csalásokat könnyítik” – mondta az államfő lassan, utalva arra az új rendeletre, amely kimondja, hogy jövő évtől csak azok a tanulók vehetnek részt a gimnáziumi helyekért folyó versenyben, akiknek a felvételijegye legalább 5-ös, a többiek csak szakiskolába jelentkezhetnek.

Iohannis, aki nem tartozik a jelenleg kormányzó PSD legelkötelezettebb szavazói közé, az oktatási közpolitikák kudarcáról, és az említett politikusok kreativitásának hiányáról, illetve a korrupcióból és kommunizmusból eredő fogyatékosságokról is beszélt.

Az elnök a diákoknak elmondta, Románia állampolgáraiként teljes tisztelet illeti meg őket az állami intézmények részéről.

Eközben Navracsics Tibor, az Európai Bizottság oktatásért, kultúráért, ifjúságpolitikáért és sportért felelős biztosa egy szatmárnémeti tanévnyitó alkalmából a sajtónak nyilatkozva megfejtette a romániai oktatás nagy problémáját is. Szerinte, amellett, hogy hazánkban még mindig az elméleti oktatásra fektetik a hangsúlyt a hasznavehető gyakorlati tudás átadása helyett, a legnagyobb baj, hogy túl kevés pénzt csatornáznak az ágazatba.

Mondjuk eddig tkp. én is eljutottam, pedig hát nem vagyok semmi az Európai Bizottságban.

Különben egyes felmérések bebizonyították azt is, hogy akik már kilencedikben keverik a tömény italt a sörrel, azok pár éven belül már a cementet fogják keverni sóderrel és vízzel. (Egy lapát cementhez kell három lapát sóder és annyi víz, amennyit felvesz.) A szakirodalomban egyébként ezt a jelenséget nevezik Alma Malternek.

comments powered by Disqus
A feltételezések szerint több antikommunista ellenállót is lelőttek a szekuritáté egykori karánsebesi épületének udvarán.
Egy félidő jó foci és egy hatalmas bombagól után a végén játékvezetői segítséggel győzte le Azerbajdzsánt a magyar labdarúgó-válogatott.
Úgy tűnik, egyesek egyszerűen képtelenek levetkőzni a Ceaușescu-éra reflexeit. Bár lehet, nem is nagyon akarják, hiszen maguk is az Aranykor méhéből származnak.
A `70-es évek egyik legbrutálisabb gyilkosának története legalább annyira hátborzongató, mint egy skandináv krimisorozat.
Kolbászból készült kerítést biztosan nem, ez tény. De ha megnézzük a rendelkezésre álló adatokat, esetleg rájövünk, hogy talán még sem volt olyan fene jó dolgunk a csodás kommunizmusban.
Ahogy az várható volt, a kormánybuktatás után akkora a fejetlenség a PSD háza táján, hogy egészen biztosan nem tudja a bal kéz, mit csinál a jobb.
Az államfő egyeztetett a pártokkal, de a jövő hét elejére halasztotta a nagy bejelentést, amely senkit nem fog meglepni.
Ha ma konvencionális háborúra kerülne sor, Romániának – újra – 30 évnél régebbi, egyes területeken pedig 40 évnél is régebbi technikára kellene támaszkodnia.
Japánsztrájkot hirdettek, tüntetni készülnek és fogytán a türelmük.
Simán kikapott Horvátországtól, de a Szlovákia–Wales döntetlennek köszönhetően megőrizte továbbjutási esélyeit az Eb-selejtezőkben.
Teodorovici talán mindenkit emlékeztetni akart, kikkel is volt dolgunk az elmúlt időszakban.
A kormánybuktatás után Romániának sürgősen kellene egy megfelelő biztosjelöltet találni az Európai Bizottságba. Máris felmerült pár név.
Oké, hogy megbukott a PSD-kormány, oké, hogy kitört a demokrácia, a jólét meg minden, de hahó, a magyarok közben megint Erdély elsinkófálásán mesterkednek.