frusztráció
béel
2019. szeptember 9. hétfő, 08:42
Ennyi eszük van,nincs mit tenni.

Nagyon keményen rákattantak a magyarokra a román futballhuligánok: a román válogatott vasárnap esti, Málta elleni európai bajnoki selejtezőjén sem azzal a meccsel foglalkoztak, amelyre kimentek, hanem velünk – akárcsak csütörtökön a Spanyolország elleni mérkőzésen.

A Ploiești-en játszott mérkőzésen a feketébe öltözött ultrák önfeledt magyarozásba kezdtek: lelkesen harsogták a Magyarország lesz*phat! (Ungaria ne suge p***) rigmust.

A saját futballhuligánjaik ilyen mérvű taplósága még a román futballilletékeseket is kétségbeesésbe kergette, ezért aztán a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) sajtószóvivője, Gabriel Berceanu a stadion hangosbemondóján keresztül próbálta lecsillapítani a soviniszta, őrjöngő csőcseléket.

„Tisztelt szurkolók! Máris kényes helyzetben vagyunk a Spanyolország elleni meccs után. Nem kellene még többet kockáztatni, hogy zárt kapukkal játsszunk Norvégia és Svédország ellen, amelyek rendkívül fontosak a jövő évi Európa-bajnokságra való kijutás szempontjából. Nincs értelme idegengyűlölő kifejezéseket használni. Köszönöm!”

– mondta a sajtós.

A huligánokat azonban nem olyan fából faragták, hogy megfogadják az ésszerű érvekkel operáló, kulturált figyelmeztetést: a labdarúgó-szövetséget és az Európai Labdarúgó-szövetséget (UEFA) is orális közösülésre szólították fel, és szabadságot követeltek saját maguknak – a soviniszta őrjöngésre.

Márpedig ezzel legfeljebb annyit érnek el, hogy a román válogatottak a szurkolóik visszaeső idiotizmusa miatt zárt kapus meccsekre ítélik. Ők meg gyalázhatják a magyarokat otthon, vagy a törzskocsmájukban. Ami persze biztos jó érzés, de mégsem olyan, mint amikor az ember a stadionban buzdítja a csapatát.

Ja, ha valakit érdekel: a románok kínkeservesen kiszenvedett, 1-0-ás győzelmet arattak a világverőnek nehezen nevezhető Málta ellen.

comments powered by Disqus
A PSD egy rothadó politikai hulla. De még mozog. Sőt, irányít. Mircea Morarius írása.
Legszívesebben saját kezűleg lapátolná vissza a földet Kolozsvár vezetése a most megtalált északi kapu alapjaira.
Ismerős a helyzet, ugye? Valaki belénk gyalogol, jön az igazságszolgáltatás, aztán kiderül, hogy a valaki igazából Valaki, és az igazságszolgáltatás szépen odébb áll.
Ha ilyen alakok irányítják a romániai közoktatást, márpedig ez a helyzet, akkor nincs miért csodálkozni a sorozatos katasztrófákon.
De lehet, hogy nem is baki? Lehet, hogy Viorica maszkja alatt Liviu Dragnea rejtőzik? De akkor… ki ül a dutyiban a Vezér maszkja alatt?
Mert egy amerikai kampányfotó igazán jól mutat a jelöltek vécéjében, izé, cévéjében. Na de ki marad itthon, a mioritikus politikai latrinában?
A megrendült takarítónő hirtelen azt sem tudta eldönteni, a terrorelhárítást, Chuck Norrist vagy a szellemirtókat hívják rá az Apokalipszis három ifjú lovasára, akik annyira idegesek lettek egy zenélős játéktól, hogy szanaszét verték a komplett iskolát. ¯\_(ツ)_/¯
Mintha folyton ugyanaz a film menne az összes romániai moziban. Lepereg, aztán kezdődik újra. És a megalázott figurák mi vagyunk. Meg a gyermekeink.
Több tíz páciens is érintett lehet, állítja az elmekórház igazgatója.
Elkezdték panziókkal, hotelekkel, úszómedencékkel és hétvégi házakkal megtölteni a Bucsecs-hegység eddig érintetlen vidékét.
A romániai (felső)oktatási rendszert dilettánsok, bunkók és pártkliensek tették olyanná, amilyen. De azért van megoldás, Daniel David kolozsvári professzor szerint.
Nincs mit csodálkozni azon, hogy a betegek hozzátartozói arra kényszerülnek, a Facebookon toborozzanak véradományt.
Pár bet elkall dott, de azért eg szen sz p munka.
Szögezzük le, ennek semmi köze a PSD-hez, még ha megtévesztő is az új EU-s irányelv neve.