Szerző: Erdély László, Varga László Edgár
2019. szeptember 7. szombat, 14:00
Tudta, hogy Eszenyi Enikő először balerina szeretett volna lenni, hogy valójában nem csak fél veséje van, vagy hogy annak idején az induló Vígszínházba Kolozsvárról vittek színészeket? Többek között erről is beszélt nekünk a kolozsvári Lulu című előadás rendezője.

A budapesti Vígszínház igazgatója először rendezett Kolozsváron, a várossal és az itteni magyar társulattal, illetve közönséggel azonban már tíz éve jó ismerősök, színháztörténeti szempontból is fontos neki a kincses város, de azt is megtudtuk, miért jelent neki olyan sokat a Szamos.

Frank Wedekind Luluját a világirodalom egyik legkülönlegesebb darabjának tartja, amely egy hányattatott női sorson keresztül szerinte ma „nagyon ide szól”. A Kossuth-díjas művész arról is vallott nekünk a pénteken bemutatott előadás főpróbáján, hogyan vette annak idején pártfogásába Ruttkai Éva, vagy hogy mennyire inspiráló volt szakmai szempontból is a szerelme Kaszás Attilával.

comments powered by Disqus
A PSD egy rothadó politikai hulla. De még mozog. Sőt, irányít. Mircea Morarius írása.
Legszívesebben saját kezűleg lapátolná vissza a földet Kolozsvár vezetése a most megtalált északi kapu alapjaira.
Ismerős a helyzet, ugye? Valaki belénk gyalogol, jön az igazságszolgáltatás, aztán kiderül, hogy a valaki igazából Valaki, és az igazságszolgáltatás szépen odébb áll.
Ha ilyen alakok irányítják a romániai közoktatást, márpedig ez a helyzet, akkor nincs miért csodálkozni a sorozatos katasztrófákon.
De lehet, hogy nem is baki? Lehet, hogy Viorica maszkja alatt Liviu Dragnea rejtőzik? De akkor… ki ül a dutyiban a Vezér maszkja alatt?
Mert egy amerikai kampányfotó igazán jól mutat a jelöltek vécéjében, izé, cévéjében. Na de ki marad itthon, a mioritikus politikai latrinában?
A megrendült takarítónő hirtelen azt sem tudta eldönteni, a terrorelhárítást, Chuck Norrist vagy a szellemirtókat hívják rá az Apokalipszis három ifjú lovasára, akik annyira idegesek lettek egy zenélős játéktól, hogy szanaszét verték a komplett iskolát. ¯\_(ツ)_/¯
Mintha folyton ugyanaz a film menne az összes romániai moziban. Lepereg, aztán kezdődik újra. És a megalázott figurák mi vagyunk. Meg a gyermekeink.
Több tíz páciens is érintett lehet, állítja az elmekórház igazgatója.
Elkezdték panziókkal, hotelekkel, úszómedencékkel és hétvégi házakkal megtölteni a Bucsecs-hegység eddig érintetlen vidékét.
A romániai (felső)oktatási rendszert dilettánsok, bunkók és pártkliensek tették olyanná, amilyen. De azért van megoldás, Daniel David kolozsvári professzor szerint.
Nincs mit csodálkozni azon, hogy a betegek hozzátartozói arra kényszerülnek, a Facebookon toborozzanak véradományt.
Pár bet elkall dott, de azért eg szen sz p munka.
Szögezzük le, ennek semmi köze a PSD-hez, még ha megtévesztő is az új EU-s irányelv neve.