Felelős magatartás
Szerző: Főtér.ro
2019. szeptember 5. csütörtök, 19:57
Az államfő tovább szívatja Dăncilát, a kabinet döntésképtelenné vált, mi pedig fizetjük az újabb kampánybalhét.

Folytatódik az országot totális politikai krízisbe taszító adok-kapok Klaus Iohannis és a Szociáldemokrata Párt (PSD) között: az államfő csütörtökön délután bejelentette azt, amire mindenki számított, hogy esze ágában sincs kinevezni újabb három ideiglenes minisztert, így a kormány továbbra is döntésképtelen.

Iohannis azt kérte Viorica Dăncilă miniszterelnöktől, álljon a parlament elé és kérjen támogatást a kabinetjének, ahogy ezt az alkotmány előírja. De az elnök szerint a legjobb döntés az lenne, ha a teljes PSD-kormány azonnal lemondana.

A válságért nyilván a szocdemeket tette felelőssé, akik két és fél év alatt három kormányt és nyolcvan (80!) minisztert cseréltek. „Ez minden, csak nem a stabilitás jele” – tette hozzá finoman Iohannis.

Nagyon úgy néz ki tehát, hogy a krízis a novemberi államfőválasztásig biztosan elhúzódik.

És ki issza meg a levét mindennek?

Na?  

comments powered by Disqus
Úgy tűnik, egyesek egyszerűen képtelenek levetkőzni a Ceaușescu-éra reflexeit. Bár lehet, nem is nagyon akarják, hiszen maguk is az Aranykor méhéből származnak.
A `70-es évek egyik legbrutálisabb gyilkosának története legalább annyira hátborzongató, mint egy skandináv krimisorozat.
Kolbászból készült kerítést biztosan nem, ez tény. De ha megnézzük a rendelkezésre álló adatokat, esetleg rájövünk, hogy talán még sem volt olyan fene jó dolgunk a csodás kommunizmusban.
Ahogy az várható volt, a kormánybuktatás után akkora a fejetlenség a PSD háza táján, hogy egészen biztosan nem tudja a bal kéz, mit csinál a jobb.
Az államfő egyeztetett a pártokkal, de a jövő hét elejére halasztotta a nagy bejelentést, amely senkit nem fog meglepni.
Ha ma konvencionális háborúra kerülne sor, Romániának – újra – 30 évnél régebbi, egyes területeken pedig 40 évnél is régebbi technikára kellene támaszkodnia.
Japánsztrájkot hirdettek, tüntetni készülnek és fogytán a türelmük.
Simán kikapott Horvátországtól, de a Szlovákia–Wales döntetlennek köszönhetően megőrizte továbbjutási esélyeit az Eb-selejtezőkben.
Teodorovici talán mindenkit emlékeztetni akart, kikkel is volt dolgunk az elmúlt időszakban.
A kormánybuktatás után Romániának sürgősen kellene egy megfelelő biztosjelöltet találni az Európai Bizottságba. Máris felmerült pár név.
Oké, hogy megbukott a PSD-kormány, oké, hogy kitört a demokrácia, a jólét meg minden, de hahó, a magyarok közben megint Erdély elsinkófálásán mesterkednek.
Csodák márpedig vannak.
A parlament megszavazta a bizalmatlansági indítványt.