Fotók: Facebook | Corneliu Vaida
Égő helyzet
MTímea
2019. szeptember 4. szerda, 11:45
Ha az önkormányzat nem fizet a gázszolgáltatónak, akkor az örökmécses sem éghet örökké.

Kialudt a forradalom lángja az 1989-es forradalmat kirobbantó városban, Temesváron. Nem szimbolikus, hanem a lehetséges legprózaibb értelemben: az önkormányzat elmulasztotta kifizetni a gázszámlát, így a szolgáltató nemes egyszerűséggel lekapcsolta az örökmécsest. Az egyik temesvári lakos a Facebookon jelezte a problémát, amiről Nicolae Robu polgármester is felháborodva szerzett tudomást.

Egy sajtótájékoztatón egy konfliktussal magyarázta azt, hogy egy csekély összeggel, 5 ezer 600 lejjel tartoztak a szolgáltatónak, de mint mondta, nem számított arra, hogy ezért lekapcsolják az örökmécsest. Az önkormányzat kifizette a tartozást, azonban így sem kapcsolták vissza azonnal a szolgáltatást, míg felül nem vizsgálták a gázrendszer állapotát. Robu szerint tisztázásra szorul, hogy a szolgáltató szándékosan reagált így a tartozásra, hogy rontsa az önkormányzat megítélését, vagy az önkormányzat által a temetők gondozásával megbízott cég hibázott. Az 1990-ben emelt örökmécses ugyanis a Hősök temetőjében található, rögtön a temesvári forradalomban elesett hősök sírjai mellett, melyek gondozásával egy cég van megbízva.

comments powered by Disqus
Úgy tűnik, egyesek egyszerűen képtelenek levetkőzni a Ceaușescu-éra reflexeit. Bár lehet, nem is nagyon akarják, hiszen maguk is az Aranykor méhéből származnak.
A `70-es évek egyik legbrutálisabb gyilkosának története legalább annyira hátborzongató, mint egy skandináv krimisorozat.
Kolbászból készült kerítést biztosan nem, ez tény. De ha megnézzük a rendelkezésre álló adatokat, esetleg rájövünk, hogy talán még sem volt olyan fene jó dolgunk a csodás kommunizmusban.
Ahogy az várható volt, a kormánybuktatás után akkora a fejetlenség a PSD háza táján, hogy egészen biztosan nem tudja a bal kéz, mit csinál a jobb.
Az államfő egyeztetett a pártokkal, de a jövő hét elejére halasztotta a nagy bejelentést, amely senkit nem fog meglepni.
Ha ma konvencionális háborúra kerülne sor, Romániának – újra – 30 évnél régebbi, egyes területeken pedig 40 évnél is régebbi technikára kellene támaszkodnia.
Japánsztrájkot hirdettek, tüntetni készülnek és fogytán a türelmük.
Simán kikapott Horvátországtól, de a Szlovákia–Wales döntetlennek köszönhetően megőrizte továbbjutási esélyeit az Eb-selejtezőkben.
Teodorovici talán mindenkit emlékeztetni akart, kikkel is volt dolgunk az elmúlt időszakban.
A kormánybuktatás után Romániának sürgősen kellene egy megfelelő biztosjelöltet találni az Európai Bizottságba. Máris felmerült pár név.
Oké, hogy megbukott a PSD-kormány, oké, hogy kitört a demokrácia, a jólét meg minden, de hahó, a magyarok közben megint Erdély elsinkófálásán mesterkednek.
Csodák márpedig vannak.
A parlament megszavazta a bizalmatlansági indítványt.