lehangoló adatok
Edgár
2019. szeptember 4. szerda, 20:07
Egyre depressziósabb a fiatalság, és fogalmunk sincs, mit tegyünk ellene.

A romániai fiatalok 48.9 százaléka már legalább egyszer fontolóra vette az öngyilkosság lehetőségét, ami jól mutatja, hogy az online kommunikáció, a társas magány, az elidegenedés és a klímaszorongás korában milyen nehéz fiatalnak lenni.

Nem, ezen most tényleg nem segítenek a bezzeg a mi időnkben... kezdetű mondatok.

A felmérésből – amelyben több mint 10 ezer 16 és 25 év közötti romániai srácot kérdeztek meg, és amely az adott korosztály egészségi állapotát és a pszichoaktív szerekhez való viszonyát hivatott felmérni –, az is kiderül, hogy a megkérdezettek 20,4 százalékának volt már konkrét öngyilkossági kísérlete, 21,5 százalék pedig azt nyilatkozta, hogy az utóbbi hat hónap során hosszabb ideig depressziós volt.

Mihai Copăceanu pszichológus doktori dolgozata (amelyhez a felmérés készült) rámutat, hogy az öngyilkossággal kísérletezők nagyobb arányban fogyasztanak gyakrabban alkoholt, de a marihuána rendszeres fogyasztói között is gyakoribbak a szuicid gondolatok.

A srácoknak több mint 80 százaléka jó viszonyt ápol a szüleivel.

A megkérdezettek több mint fele dohányzik, és ugyanennyien legalizálnák a füvet is, mint könnyűdrogot.

Egyébként a fiatalok zöme 16 éves korában veszítette el a szüzességét.

comments powered by Disqus
Úgy tűnt, vége a párton belüli zendülésnek, de talán mégsem sikerült teljesen rendet teremteni. Egy náci karlendítős fotóval járatják le Csomortányi Istvánt.
Ismét tartott egy küldöttgyűlést a néppárt.
Az európai ember kicsikét konzervatív, ha szokatlanabb élelmiszerek fogyasztásáról van szó. Mint például a felebarátai húsa. Na vajon miért?
A címben (nem is) jól elrejtett arrogancián túl, persze, lehet Románia a magyarok országa is, ha nem autonómiáznak, hanem ügyesen beállnak a közös szászló alá.
Klíma-igazságszolgáltatást követelt a nép a délutáni verőfényben. Pontosabban, olyan száz ember.
A CNSAS eddig már 4 nem-együttműködői igazolást állított ki Băsescunak, de új adatok kerültek felszínre, a bíróság pedig döntött.
Nem elég, hogy a romániai középiskolai oktatás alapból nyakig van a trutymóban, most jön az, hogy aki hülyegyerek, az megy szakiskolába. Értik ezt az abszurd és megalázó direktívát?
Az egyetlen beruházó is menekülőre fogta a környékről, a turizmusról álmodozó polgármester pedig összeesküvést sejt az egész botrány mögött.
Romániának mindig csak idegen uralmak alatt ment jól. Most rosszul megy. Mert románok uralkodnak. Tehát kulturális újragyarmatosításra van szükség. Traian Ungureanu írása.
Rovana Plumb vagyonnyilatkozatának furcsaságai nem kerülték el az EP szakbizottságainak figyelmét.
Tizenegy évvel a Farkasok után Róma másik szimbóluma, a Sas is behódolt Kolozsvárnak.
Egy héten belül egy erdészt meggyilkoltak, egy másik pedig csak a szerencsének köszönhetően menekült meg a fatolvajoktól.
A POL egykori tanácsosa, Mark Hermann Christian is elindul a megmérettetésen.