Dragnea kampányban
Legszebb öröm a káröröm?
MTímea
2019. augusztus 29. csütörtök, 15:24
Attól még nem kell sajnálni a pártot, nem ettől fog csődbe menni.

Az Állandó Választási Hatóság (Autoritatea Electorală Permanentă, röviden AEP) formai okokra hivatkozva úgy döntött, hogy nem téríti meg a Szociáldemokrata Pártnak (PSD) az idei EP-választás kampányára kért összeget. A PSD az egyedüli párt, amelyik így járt, derül ki az AEP jelentéséből. Csak a PSD összesen 30 millió lejt (6,3 millió eurót) költött kampányra, persze ennek az összegnek a legnagyobb része a magánszektorból származott, amivel kapcsolatosan fel sem merült, hogy az AEP megtérítené. A PSD 3,38 millió lejt (720 ezer eurót) kért az állami költségvetésből az egyébként kudarcos kampányára.

Az AEP indoklása szerint a visszatérítési kérelem nem felel meg a törvény által előírt formai követelményeknek, ezért döntöttek úgy, hogy visszautasítják. De nem kell amiatt aggódni, hogy esetleg anyagi csődöt mondana a PSD, hiszen havonta szép kis summát kap állami párttámogatásként. Augusztusban például 11 millió lej, azaz körülbelül 2,4 millió euró érkezett a pártkasszába. Ezeknek a pénzeknek az elköltése kapcsán számos büntetőjogi probléma merült fel, melyben Mircea Drăghici volt kincstárnok, Codrin Ștefănescu volt főtitkár és Liviu Dragnea volt pártvezér is nyakig sáros.

comments powered by Disqus
Úgy tűnik, egyesek egyszerűen képtelenek levetkőzni a Ceaușescu-éra reflexeit. Bár lehet, nem is nagyon akarják, hiszen maguk is az Aranykor méhéből származnak.
A `70-es évek egyik legbrutálisabb gyilkosának története legalább annyira hátborzongató, mint egy skandináv krimisorozat.
Kolbászból készült kerítést biztosan nem, ez tény. De ha megnézzük a rendelkezésre álló adatokat, esetleg rájövünk, hogy talán még sem volt olyan fene jó dolgunk a csodás kommunizmusban.
Ahogy az várható volt, a kormánybuktatás után akkora a fejetlenség a PSD háza táján, hogy egészen biztosan nem tudja a bal kéz, mit csinál a jobb.
Az államfő egyeztetett a pártokkal, de a jövő hét elejére halasztotta a nagy bejelentést, amely senkit nem fog meglepni.
Ha ma konvencionális háborúra kerülne sor, Romániának – újra – 30 évnél régebbi, egyes területeken pedig 40 évnél is régebbi technikára kellene támaszkodnia.
Japánsztrájkot hirdettek, tüntetni készülnek és fogytán a türelmük.
Simán kikapott Horvátországtól, de a Szlovákia–Wales döntetlennek köszönhetően megőrizte továbbjutási esélyeit az Eb-selejtezőkben.
Teodorovici talán mindenkit emlékeztetni akart, kikkel is volt dolgunk az elmúlt időszakban.
A kormánybuktatás után Romániának sürgősen kellene egy megfelelő biztosjelöltet találni az Európai Bizottságba. Máris felmerült pár név.
Oké, hogy megbukott a PSD-kormány, oké, hogy kitört a demokrácia, a jólét meg minden, de hahó, a magyarok közben megint Erdély elsinkófálásán mesterkednek.
Csodák márpedig vannak.
A parlament megszavazta a bizalmatlansági indítványt.