Képünk természetesen illusztráció.
álhívók? á!
Jean St'Ay
2019. augusztus 27. kedd, 10:47
Hogy miért? Rém egyszerű. Nem utasítja semmiféle törvény, hogy gőze legyen.

Ja, azt se tudja az épségünkre és biztonságunkra vigyázó erőszakszervezet, hogy hány bírságot mértek a vicces kedvű betelefonálókra.

Bizonyos értelemben igazuk van a jó rendőröknek. Létezik az a nézet, hogy ami nincs megtiltva, azt lényegében meg szabad tenni. Miért ne létezhetne az is, hogy ami nem kötelező, azt nem is kell megtenni?

Persze, bólogatunk Önnek együtt, kedves Olvasó: mindkét nézet meredek hülyeség. Mert jelen esetben a rend öreg néniket az úttesten lelkesen átkísérő őreinek nem csak azért van kobakjuk a tányérsapka alatt, hogy legyen mire azt feltenni. Elgondolkodhatnának azon, hogy ha a törvényhozó politikusok nem állnak elő egy ilyen törvénycikkellyel, mert nem jut eszükbe, vagy a saját bőrüket mentő törvénycikkelyeken agyalnak, vagy éppen egymással marakodnak és kormánykoalíciókat robbantanak fel, akkor esetleg ők maguk dörömbölhetnének az ajtón, hogy hahó, van itt egy jó ötletünk, papírra kéne vetni, mert hasznos.

Ugyanis a hamis hívásokra és az értük kirótt bírságokra vonatkozó statisztikai adatok hasznosak. Többek között megmutatják, mennyire megbízható az egységes segélyhívás rendszere.

Nos, nem álltak elő. És ennek megfelelően fogalmuk sincs, hány ilyen blőd alak használja a 112-es sürgősségi számot teljesen más célból, mint amire való.

A különleges távközlési szolgálat vonatkozó statisztikája létezik ugyan, de csak a sürgős, illetve nem sürgős eseteket méri. Ebből tehát sokkal többet nem tudhatunk meg.

Igaz, a derék rendőrök annyit megtettek, hogy felszólították a népet, ne marháskodjon a 112-essel. És persze, megbüntetik, akit rajtakapnak, kemény 500 lejjel. De talán kicsit túl kéne lépni ezen az eseti szinten. Mert a fenti válaszok alapján, nos, kicsit emlékeztetnek azokra, akik viccből hívogatják a 112-t.

comments powered by Disqus
Az elszigetelt falvak lakóinak sokrétű szolgáltatást igyekeznek nyújtani civil kezdeményezésből.
Bár ünnepelni talán még korai lenne, az ítélet ugyanis még nem jogerős, és mindez Romániában történik.
Hol szálljanak meg az idesereglő turisták, ha nincs elég férőhely?
A rettenet színháza mögött ott a gyógyítás, az átok mellett az áldás. A téma azért is aktuális, mert az ördögűzésnek napjainkban igazi reneszánsza van.
A parlament rábólintott a módosításra, így most jöhetnek a már megszokott, hónapokig tartó viták.
Igazán furcsa, hogy egy olyan ország államelnöke pózol kultúremberként, amely országban az olvasást nagyjából száműzték a közéletből. Van viszont állandó politikai hisztéria.
sőt, vissza kellene térnie oda, ahonnan elindult. Bukarestbe. Cristian Tudor Popescu írása.
De van egy rossz hírünk is: nem tudni, mennyire tojnak majd az illetékesek a szigorú törvényre.
Knónikus nemtörődömségben szenved szinte minden mioritikus vízió.
Emberiesség elleni bűncselekményekkel gyanúsítják. Ismét.
A fiatal építészeknek sikerült maguk mellé állítani pár tehetősebb vállalkozót, és az önkormányzattal is megegyeztek.
A hórukkpolitika és a villámreform legalább olyan veszélyes lehet, mint a balkáni halogatás.