hegylakó
Szerző: Főtér.ro
2019. augusztus 23. péntek, 15:18
Szurkolunk neki!

A magyarok közül eddig csak Erőss Zsoltnak sikerült megmásznia a világ hetedik legmagasabb csúcsát, a Nepálban fekvő 8167 méteres Dhaulagiri-t, de szeptemberben a nagyváradi Varga Csaba is zászlót bontana a hegytetőn.

A Kalifa Alpin nevű csapat képviselője júliusban kipipálta a Föld 11. legmagasabb csúcsát, a 8080 méter magas Hidden Peaket Pakisztánban, de úgy érzi, még maradtak tartalékai – írja az MTI.

Varga Csaba egyébként a nyáron a Fogarasi-havasokban edzett a nyáron, ahol augusztus 17-én holtan találták meg a másik híres erdélyi magyar hegymászónkat, a 45 éves aradi Török Zsoltot.

Varga egyébként azt tervezi, ezúttal is oxigénpalack és magashegyi teherhordók nélkül veszi be a nepáli csúcsot. 

  

comments powered by Disqus
Egy héten belül egy erdészt meggyilkoltak, egy másik pedig csak a szerencsének köszönhetően menekült meg a fatolvajoktól.
Több magyar tannyelvű tanintézetet is érint a szigorítás.
A nagybozintai volt aranybánya után maradt ülepítő tó és meddőhányó még mindig ontja magából a mérgező anyagokat, a problémával két évtizede nem foglalkozik senki.
Bár Románia nem szavazta meg, így is sikerült a többség szavazatát elnyerni az Európai Unió Tanácsában.
A párt szerint „bomlasztó tevékenységet” folytatott Székelyudvarhely polgármestere.
Nos, a szerző szerint nagyon úgy tűnik, hogy nem. Ezért elsősorban Románia a hibás, na de persze, hogy mindjárt ott lohol mögötte az ellenséges Magyarország.
A taláros testület az államfőnek és a kormánynak is (részben) igazat adott a vitában, szóval nesze semmi.
A caracali áldozat megmentését megkönnyítette volna, ha működnek az európai támogatással beszerzett, segélyhívásokat fogadó eszközök.
Az mondjuk érthetetlen, miért kellett másfél évet várni a döntésre.
Mert azok a francos kisebbségek állandóan elnyomják őket a saját szent földjükön. Mint anno, a grófok.
Miért sajnálják ki a mogyorót a csokiból, ha az román piacra kerül? Hány termék alkalmaz kettős mércét Nyugat és Kelet között?
Elterelné a légi forgalmat a város fölül egy ideges honatya.
Az ember elolvassa Petre M. Iancu írását és kirázza a hideg, hogy ma is mennyire itt lóg a fejünk fölött a sarló meg a kalapács.