EINS ZWEI POLIZEI
gycsaba
2019. augusztus 22. csütörtök, 13:19
Diszkriminációt kiált a határon túli románok ügyeiért felelős minisztérium.

Meglehetősen durcás lett a határon túli románok ügyeiért felelős miniszter, miután kiderült, a lipcsei rendőrség arra kérte a város szállodáinak az illetékeseit, hogy azonnal jelentsék, ha román állampolgárságú vendégeket szállásolnak el.

Erről Natalia Intotero a minisztérium honlapján számolt be nagyon idegesen. „Elfogadhatatlan, hogy a Németországban élő, vagy ott turistáskodó román állampolgárokat ilyen módon diszkriminálják, rossz fényben tüntetve fel ezáltal a román nemzetet” – írja közleményében a miniszter.

A határon túli románok ügyeiért felelős szaktárca egyébként úgy tudja, több mint 850 ezer román állampolgár tartózkodik életvitelszerűen Németországban, az ötödik legnagyobb kisebbséget alkotják az országban.

A vérig sértődött miniszter egyébként már felvette a kapcsolatot a németországi illetékesekkel a témában, kíváncsian várjuk, hogyan reagálnak.  

comments powered by Disqus
Egy héten belül egy erdészt meggyilkoltak, egy másik pedig csak a szerencsének köszönhetően menekült meg a fatolvajoktól.
Több magyar tannyelvű tanintézetet is érint a szigorítás.
A nagybozintai volt aranybánya után maradt ülepítő tó és meddőhányó még mindig ontja magából a mérgező anyagokat, a problémával két évtizede nem foglalkozik senki.
Bár Románia nem szavazta meg, így is sikerült a többség szavazatát elnyerni az Európai Unió Tanácsában.
A párt szerint „bomlasztó tevékenységet” folytatott Székelyudvarhely polgármestere.
Nos, a szerző szerint nagyon úgy tűnik, hogy nem. Ezért elsősorban Románia a hibás, na de persze, hogy mindjárt ott lohol mögötte az ellenséges Magyarország.
A taláros testület az államfőnek és a kormánynak is (részben) igazat adott a vitában, szóval nesze semmi.
A caracali áldozat megmentését megkönnyítette volna, ha működnek az európai támogatással beszerzett, segélyhívásokat fogadó eszközök.
Az mondjuk érthetetlen, miért kellett másfél évet várni a döntésre.
Mert azok a francos kisebbségek állandóan elnyomják őket a saját szent földjükön. Mint anno, a grófok.
Miért sajnálják ki a mogyorót a csokiból, ha az román piacra kerül? Hány termék alkalmaz kettős mércét Nyugat és Kelet között?
Elterelné a légi forgalmat a város fölül egy ideges honatya.
Az ember elolvassa Petre M. Iancu írását és kirázza a hideg, hogy ma is mennyire itt lóg a fejünk fölött a sarló meg a kalapács.