Hova vezet?
gycsaba
2019. augusztus 20. kedd, 13:28
Ugye senki nem lepődött meg? Beszédes számsorok következnek.

Vajon hány embernek kell meghalnia még, hogy az utak elkeserítő állapota és az autópályák hiánya a bukaresti illetékes elvtársakat is nyugtalanítsa? A kérdés költői, de itt egy újabb elkeserítő statisztika, ami pontosan mutatja, hány óra van ebben az országban.

Az Európai Unió statisztikai hivatala által közzétett adatok szerint Románia az EU legveszélyesebb országa a kerékpárosok számára: egymillió lakosra számítva tíz biciklis vesztette életét a közutakon 2017-ben. Ehhez képest Luxemburgban és Cipruson egyetlen kerékpáros sem halt meg balesetben.

Ugyanebben az évben Romániában 1951-en haltak meg közúti balesetben: a szomorú statisztikában 733 gyalogos és 191 kerékpáros szerepel.

Az European Transport Safety Council egyébként az elmúlt évben jelentette, az Európai Unió tagállamai közül továbbra is Romániában történik a legtöbb halálos közúti baleset

comments powered by Disqus
Egy héten belül egy erdészt meggyilkoltak, egy másik pedig csak a szerencsének köszönhetően menekült meg a fatolvajoktól.
Több magyar tannyelvű tanintézetet is érint a szigorítás.
A nagybozintai volt aranybánya után maradt ülepítő tó és meddőhányó még mindig ontja magából a mérgező anyagokat, a problémával két évtizede nem foglalkozik senki.
Bár Románia nem szavazta meg, így is sikerült a többség szavazatát elnyerni az Európai Unió Tanácsában.
A párt szerint „bomlasztó tevékenységet” folytatott Székelyudvarhely polgármestere.
Nos, a szerző szerint nagyon úgy tűnik, hogy nem. Ezért elsősorban Románia a hibás, na de persze, hogy mindjárt ott lohol mögötte az ellenséges Magyarország.
A taláros testület az államfőnek és a kormánynak is (részben) igazat adott a vitában, szóval nesze semmi.
A caracali áldozat megmentését megkönnyítette volna, ha működnek az európai támogatással beszerzett, segélyhívásokat fogadó eszközök.
Az mondjuk érthetetlen, miért kellett másfél évet várni a döntésre.
Mert azok a francos kisebbségek állandóan elnyomják őket a saját szent földjükön. Mint anno, a grófok.
Miért sajnálják ki a mogyorót a csokiból, ha az román piacra kerül? Hány termék alkalmaz kettős mércét Nyugat és Kelet között?
Elterelné a légi forgalmat a város fölül egy ideges honatya.
Az ember elolvassa Petre M. Iancu írását és kirázza a hideg, hogy ma is mennyire itt lóg a fejünk fölött a sarló meg a kalapács.