Hova vezet?
gycsaba
2019. augusztus 20. kedd, 13:28
Ugye senki nem lepődött meg? Beszédes számsorok következnek.

Vajon hány embernek kell meghalnia még, hogy az utak elkeserítő állapota és az autópályák hiánya a bukaresti illetékes elvtársakat is nyugtalanítsa? A kérdés költői, de itt egy újabb elkeserítő statisztika, ami pontosan mutatja, hány óra van ebben az országban.

Az Európai Unió statisztikai hivatala által közzétett adatok szerint Románia az EU legveszélyesebb országa a kerékpárosok számára: egymillió lakosra számítva tíz biciklis vesztette életét a közutakon 2017-ben. Ehhez képest Luxemburgban és Cipruson egyetlen kerékpáros sem halt meg balesetben.

Ugyanebben az évben Romániában 1951-en haltak meg közúti balesetben: a szomorú statisztikában 733 gyalogos és 191 kerékpáros szerepel.

Az European Transport Safety Council egyébként az elmúlt évben jelentette, az Európai Unió tagállamai közül továbbra is Romániában történik a legtöbb halálos közúti baleset

comments powered by Disqus
Úgy tűnt, vége a párton belüli zendülésnek, de talán mégsem sikerült teljesen rendet teremteni. Egy náci karlendítős fotóval járatják le Csomortányi Istvánt.
Ismét tartott egy küldöttgyűlést a néppárt.
Az európai ember kicsikét konzervatív, ha szokatlanabb élelmiszerek fogyasztásáról van szó. Mint például a felebarátai húsa. Na vajon miért?
A címben (nem is) jól elrejtett arrogancián túl, persze, lehet Románia a magyarok országa is, ha nem autonómiáznak, hanem ügyesen beállnak a közös szászló alá.
Klíma-igazságszolgáltatást követelt a nép a délutáni verőfényben. Pontosabban, olyan száz ember.
A CNSAS eddig már 4 nem-együttműködői igazolást állított ki Băsescunak, de új adatok kerültek felszínre, a bíróság pedig döntött.
Nem elég, hogy a romániai középiskolai oktatás alapból nyakig van a trutymóban, most jön az, hogy aki hülyegyerek, az megy szakiskolába. Értik ezt az abszurd és megalázó direktívát?
Az egyetlen beruházó is menekülőre fogta a környékről, a turizmusról álmodozó polgármester pedig összeesküvést sejt az egész botrány mögött.
Romániának mindig csak idegen uralmak alatt ment jól. Most rosszul megy. Mert románok uralkodnak. Tehát kulturális újragyarmatosításra van szükség. Traian Ungureanu írása.
Rovana Plumb vagyonnyilatkozatának furcsaságai nem kerülték el az EP szakbizottságainak figyelmét.
Tizenegy évvel a Farkasok után Róma másik szimbóluma, a Sas is behódolt Kolozsvárnak.
Egy héten belül egy erdészt meggyilkoltak, egy másik pedig csak a szerencsének köszönhetően menekült meg a fatolvajoktól.
A POL egykori tanácsosa, Mark Hermann Christian is elindul a megmérettetésen.