Fotó: Veres Nándor/Székelyhon
Friends will be friends?
gycsaba
2019. augusztus 19. hétfő, 13:26
Majd gyorsan hozzátette, ez csak a személyes véleménye.

Az RMDSZ nem tárgyal a Szociáldemokrata Párttal (PSD) az aktuális kormány támogatásáról, mivel a koalíció egyelőre nem esett szét, és stabil többséggel rendelkezik a parlamentben – ezt Korodi Attila, a szövetség képviselőházi frakcióvezetője mondta hétfőn a francia közszolgálati rádióban (RFI).

Az RMDSZ politikusát arról is kérdezték, hogy a szövetség hajlandó lenne-e parlamenti támogatást nyújtani a PSD-nek abban az esetben, ha az ALDE kilépik a koalícióból.

Korodi leszögezte, a személyes véleménye az, hogy az RMDSZ semmi szín alatt nem lenne hajlandó erre a lépésre, hogy az aktuális koalíciónak ugyanis „sikerült a maradék bizalmat is leépíteni”, többek közt azáltal, hogy képtelen volt a törvényesség helyreállítására az úzvölgyi katonatemető ügyében.

Dăncilă egyébként pénteken nyilatkozta azt, hogy kész tárgyalni Kelemen Hunor RMDSZ-elnökkel a parlamenti támogatásról.  

comments powered by Disqus
Mert azok a francos kisebbségek állandóan elnyomják őket a saját szent földjükön. Mint anno, a grófok.
Miért sajnálják ki a mogyorót a csokiból, ha az román piacra kerül? Hány termék alkalmaz kettős mércét Nyugat és Kelet között?
Elterelné a légi forgalmat a város fölül egy ideges honatya.
Az ember elolvassa Petre M. Iancu írását és kirázza a hideg, hogy ma is mennyire itt lóg a fejünk fölött a sarló meg a kalapács.
Hogy kerül a cuna meg a farok a mioritikus keresztnévlistára? Többek közt erről is szól Radu Paraschivescu briliáns írása.
Persze, Dăncilă is udvarolhatna elegánsabban a magyar szervezet támogatásáért.
Líceumi diákok készítették, egy tapasztalt filmes óvó szárnyai alatt, és irtó bájos.
Ha ez igaz, nem is értjük, minek kell irtó sok pénzért választást szervezni?
Ki érti ezt? Most, hogy a szokásos cirkusz nélkül lehetne szavazni külföldön, már nem olyan vonzó a szavazás lehetősége.
A PSD egy rothadó politikai hulla. De még mozog. Sőt, irányít. Mircea Morarius írása.
Legszívesebben saját kezűleg lapátolná vissza a földet Kolozsvár vezetése a most megtalált északi kapu alapjaira.
Adózzunk egy perc néma csenddel az életszínvonal emlékének. :(
Ismerős a helyzet, ugye? Valaki belénk gyalogol, jön az igazságszolgáltatás, aztán kiderül, hogy a valaki igazából Valaki, és az igazságszolgáltatás szépen odébb áll.
Ha ilyen alakok irányítják a romániai közoktatást, márpedig ez a helyzet, akkor nincs miért csodálkozni a sorozatos katasztrófákon.