Fotó: Veres Nándor/Székelyhon
Friends will be friends?
gycsaba
2019. augusztus 19. hétfő, 13:26
Majd gyorsan hozzátette, ez csak a személyes véleménye.

Az RMDSZ nem tárgyal a Szociáldemokrata Párttal (PSD) az aktuális kormány támogatásáról, mivel a koalíció egyelőre nem esett szét, és stabil többséggel rendelkezik a parlamentben – ezt Korodi Attila, a szövetség képviselőházi frakcióvezetője mondta hétfőn a francia közszolgálati rádióban (RFI).

Az RMDSZ politikusát arról is kérdezték, hogy a szövetség hajlandó lenne-e parlamenti támogatást nyújtani a PSD-nek abban az esetben, ha az ALDE kilépik a koalícióból.

Korodi leszögezte, a személyes véleménye az, hogy az RMDSZ semmi szín alatt nem lenne hajlandó erre a lépésre, hogy az aktuális koalíciónak ugyanis „sikerült a maradék bizalmat is leépíteni”, többek közt azáltal, hogy képtelen volt a törvényesség helyreállítására az úzvölgyi katonatemető ügyében.

Dăncilă egyébként pénteken nyilatkozta azt, hogy kész tárgyalni Kelemen Hunor RMDSZ-elnökkel a parlamenti támogatásról.  

comments powered by Disqus
Egy héten belül egy erdészt meggyilkoltak, egy másik pedig csak a szerencsének köszönhetően menekült meg a fatolvajoktól.
Több magyar tannyelvű tanintézetet is érint a szigorítás.
A nagybozintai volt aranybánya után maradt ülepítő tó és meddőhányó még mindig ontja magából a mérgező anyagokat, a problémával két évtizede nem foglalkozik senki.
Bár Románia nem szavazta meg, így is sikerült a többség szavazatát elnyerni az Európai Unió Tanácsában.
A párt szerint „bomlasztó tevékenységet” folytatott Székelyudvarhely polgármestere.
Nos, a szerző szerint nagyon úgy tűnik, hogy nem. Ezért elsősorban Románia a hibás, na de persze, hogy mindjárt ott lohol mögötte az ellenséges Magyarország.
A taláros testület az államfőnek és a kormánynak is (részben) igazat adott a vitában, szóval nesze semmi.
A caracali áldozat megmentését megkönnyítette volna, ha működnek az európai támogatással beszerzett, segélyhívásokat fogadó eszközök.
Az mondjuk érthetetlen, miért kellett másfél évet várni a döntésre.
Mert azok a francos kisebbségek állandóan elnyomják őket a saját szent földjükön. Mint anno, a grófok.
Miért sajnálják ki a mogyorót a csokiból, ha az román piacra kerül? Hány termék alkalmaz kettős mércét Nyugat és Kelet között?
Elterelné a légi forgalmat a város fölül egy ideges honatya.
Az ember elolvassa Petre M. Iancu írását és kirázza a hideg, hogy ma is mennyire itt lóg a fejünk fölött a sarló meg a kalapács.