Fotó: Asociatia Pro Infrastructura
Mi a pálya?
MTímea
2019. augusztus 15. csütörtök, 20:37
Akkor mégis mi a fenének nem vehetik birtokukba a sofőrök? Nem hisszük, hogy van rá észszerű magyarázat...

A dél-erdélyi autópálya frissen befejezett, Lugos és Déva közötti 3-as és 4-es szakaszát járta be a Pro Infrastruktúra Egyesület, és megállapította, hogy a bár vannak kisebb hiányosságok a pályán, biztonságosan lehet közlekedni rajta. Amennyiben a kivitelező utólag pótolja a hiányosságokat, nem lenne akadálya annak, hogy a közúti infrastruktúrát kezelő országos társaság (CNAIR) már most megnyissa a forgalom előtt a 3-as szakaszt is.

A Lugos és Déva közötti szakasz két részből áll, a 3-as és 4-es szakaszból. Utóbbit gond nélkül átvette a CNAIR, de eleinte nem lehetett használni, mert a marosillyei csomópont, ahol a lehajtók is megépültek, már a 3-as ütemhez tartozik, amelyet viszont nem vettek át a műszaki hiányosságok miatt. Végül mégis megindulhatott a forgalom rajta, miután az útkezelő – a kivitelező beleegyezése nélkül – átvette a marosillyei csomópontot.

A spanyol kivitelező ezt követően azzal fenyegette a román hatóságot, hogy panaszt emel az Európai Bizottságnál, mert az engedélyük nélkül indult meg a forgalom a 3-as szakaszhoz tartozó csomópontnál. Ők azt akarták elérni, hogy a CNAIR a teljes szakaszt vegye át. Míg az útügy szándéka az volt, hogy négy év helyett tíz évig vállaljanak garanciát az elvégzett munka után.

A jelenlegi állás szerint mind a független szakértők, mind a Pro Infrastruktúra Egyesület, mind a kivitelezők azt állítják, hogy tökéletesen járható a 3-as szakasz. Sőt, Răzvan Cuc közlekedési miniszter is belátta utólag, hogy lehet rajta közlekedni. Akkor mégis mi a fenének nem vehetik birtokukba a sofőrök? Nem hisszük, hogy van rá észszerű magyarázat... 

comments powered by Disqus
Egy infúzióállvánnyal. További kilenc személy megsérült.
A 45 éves aradi hegymászó három napja tűnt el.
Nincs más dolgunk, mint bekészíteni a popcornt.
Közeledik az államfőválasztás és van egy sor hasonlóság korábbi helyzetekkel. De újdonság is akad, persze.
A bíróság visszaeső bűnözőként kezelte a 64 éves férfit.
A Kreml érdeke, hogy a caracali tragédiát összekapcsolják a deveselui rakétabázissal és az Egyesült Államokkal.
Elveszítheti szülei házát a faipari óriással pereskedő Neuer Weg Egyesület alelnöke.
A Tomcsa Sándor Színház tagja csütörtök délután, 42 évesen hunyt el súlyos betegsége következtében.
Akkor mégis mi a fenének nem vehetik birtokukba a sofőrök? Nem hisszük, hogy van rá észszerű magyarázat...
A román gazdaság azért működőképes, mert a jól végzett munka évszázadok óta beépült a Bánság és Erdély létezési modelljébe és természetébe, propaganda és fellengzős dicsekvés nélkül.
A munkaképes lakosság csaknem negyede hiányzik az országból.
Újabb vitaindító elképzelés született, melyet a diákok máris elleneznek.