Illusztráció | Fotó: Főtér.ro
Inkluzív Kolozsvár
MTímea
2019. augusztus 14. szerda, 16:58
Két millió eurót költ a városháza arra, hogy szociális lakásokat alakítson ki rászorulóknak. Már ha talál piaci ár alatt eladó ingatlant a kincses Kolozsváron.

Lehetetlen küldetésre vállalkozott a kolozsvári önkormányzat: olcsó lakásokat vásárolna abban a városban, ahol jelenleg a legmagasabbak az árak, és a lakáshiány miatt a legkiélezettebb az ingatlanpiaci verseny az országban. A szociális lakások hiányára csak halvány megoldási kísérlet ez, ahhoz képest, hogy évente 400-an igényelnék az olcsó lakhatási lehetőséget. Mégis előrelépést jelenthet, ha a jelenleg kiutalható 15 lakáshoz még legalább ennyit vásárolnának az erre a célra szánt kétmillió euróból (egészen pontosan 2 millió 174 ezer euróból).

Az önkormányzat ma tette közzé a közbeszerzési felhívást, melyre magán- és jogi személyek egyaránt jelentkezhetnek. Már akik nem keveslik az 1400 eurót, amennyit az önkormányzat fizet a lakások négyzetméteréért. Miheztartás végett: 2019 júliusában átlagosan 1606 eurót kértek el egyetlen négyzetméterért Kolozsváron. A városvezetés azért döntött ezen megoldás mellett, ahelyett, hogy önálló építkezésbe kezdjen, mert így elkerülhető a szegregáció, könnyebbé válik a szociális lakásokra kényszerült rászorulók társadalmi beilleszkedése.

A felhívásra érkező ajánlatok közül az önkormányzat a legolcsóbbakat fogja kiválasztani. Jelentkezni szeptember 16-ig lehet.

 

comments powered by Disqus
mberiesség elleni bűncselekményekkel gyanúsítják. Ismét.
Knónikus nemtörődömségben szenved szinte minden mioritikus vízió.
A fiatal építészeknek sikerült maguk mellé állítani pár tehetősebb vállalkozót, és az önkormányzattal is megegyeztek.
A hórukkpolitika és a villámreform legalább olyan veszélyes lehet, mint a balkáni halogatás.
A rácsok mögül ujjal mutogat a bukott kormányfőre EU-s pénzekkel kapcsolatos csalással vádolva őt.
Három napja keresik a rendőrök, a csendőrök és a hegyimentők.
A kincses város egyelőre utolérhetetlen Romániában a tömegközlekedés fejlesztésében.
Kerekes Erzsébettel, a gyermekfilozófia egyik erdélyi meghonosítójával beszélgettünk oktatásról, filozófiáról, gyermekekről.
Közbeszerzés: közbe’ szereznek.
Nemes célokkal alakult meg Kolozsváron az Erdélyi Hagyományok Háza Alapítvány.
Románia jövőképe új hegyláncok megjelenésén és megismétlődő egyéni baleseteken alapszik. Ettől eltekintve, ugyanaz a dagonya. Traian Ungureanu írása.
Eltévesztették a címet, de ha már betértek, keménykedni kezdtek. Emberükre leltek.
Ahelyett hogy elmennének egy lakatlan szigetre, pár könyvvel. Például.
Vajon tényleg egyesülhet a két párt?