Illusztráció | Fotó: Főtér.ro
Inkluzív Kolozsvár
MTímea
2019. augusztus 14. szerda, 16:58
Két millió eurót költ a városháza arra, hogy szociális lakásokat alakítson ki rászorulóknak. Már ha talál piaci ár alatt eladó ingatlant a kincses Kolozsváron.

Lehetetlen küldetésre vállalkozott a kolozsvári önkormányzat: olcsó lakásokat vásárolna abban a városban, ahol jelenleg a legmagasabbak az árak, és a lakáshiány miatt a legkiélezettebb az ingatlanpiaci verseny az országban. A szociális lakások hiányára csak halvány megoldási kísérlet ez, ahhoz képest, hogy évente 400-an igényelnék az olcsó lakhatási lehetőséget. Mégis előrelépést jelenthet, ha a jelenleg kiutalható 15 lakáshoz még legalább ennyit vásárolnának az erre a célra szánt kétmillió euróból (egészen pontosan 2 millió 174 ezer euróból).

Az önkormányzat ma tette közzé a közbeszerzési felhívást, melyre magán- és jogi személyek egyaránt jelentkezhetnek. Már akik nem keveslik az 1400 eurót, amennyit az önkormányzat fizet a lakások négyzetméteréért. Miheztartás végett: 2019 júliusában átlagosan 1606 eurót kértek el egyetlen négyzetméterért Kolozsváron. A városvezetés azért döntött ezen megoldás mellett, ahelyett, hogy önálló építkezésbe kezdjen, mert így elkerülhető a szegregáció, könnyebbé válik a szociális lakásokra kényszerült rászorulók társadalmi beilleszkedése.

A felhívásra érkező ajánlatok közül az önkormányzat a legolcsóbbakat fogja kiválasztani. Jelentkezni szeptember 16-ig lehet.

 

comments powered by Disqus
Egy infúzióállvánnyal. További kilenc személy megsérült.
A 45 éves aradi hegymászó három napja tűnt el.
Nincs más dolgunk, mint bekészíteni a popcornt.
Közeledik az államfőválasztás és van egy sor hasonlóság korábbi helyzetekkel. De újdonság is akad, persze.
A bíróság visszaeső bűnözőként kezelte a 64 éves férfit.
A Kreml érdeke, hogy a caracali tragédiát összekapcsolják a deveselui rakétabázissal és az Egyesült Államokkal.
Elveszítheti szülei házát a faipari óriással pereskedő Neuer Weg Egyesület alelnöke.
A Tomcsa Sándor Színház tagja csütörtök délután, 42 évesen hunyt el súlyos betegsége következtében.
Akkor mégis mi a fenének nem vehetik birtokukba a sofőrök? Nem hisszük, hogy van rá észszerű magyarázat...
A román gazdaság azért működőképes, mert a jól végzett munka évszázadok óta beépült a Bánság és Erdély létezési modelljébe és természetébe, propaganda és fellengzős dicsekvés nélkül.
A munkaképes lakosság csaknem negyede hiányzik az országból.
Újabb vitaindító elképzelés született, melyet a diákok máris elleneznek.