Luxusvonat
béel
2019. augusztus 14. szerda, 13:07
A vasúttársaság kimaxolta az utasok kiszolgálását.
Az utazás lett a legnagyobb kaland több tucatnyi szatmárnémeti diák számára, akik két hete táborba utaztak a Fekete-tenger partjára.

A szervezők már hónapokkal az utazás előtt jelezték a Román Vasúttársaságnak (CFR), hogy hálókocsikat kérnek, elvégre az út közel 20 órás. A CFR meg is ígérte, hogy aztán néhány nappal az utazás előtt közölje: mégsem tud kellő számú hálókocsit biztosítani.

Ráadásul egyes fülkékbe több gyereket zsúfoltak be, mint ahány hely volt. Persze a kocsikban forróság tombolt, ám a klíma nem működött – úgy kellett kikövetelni, hogy bekapcsolják.

Ilyen körülmények között nem volt mit tenni: ha nem akart az ülésen, kényelmetlen pozícióban aludni, számos diák arra kényszerült, hogy, a padlóra feküdjön.

 

 

Ráadásul hazaúton a kalauz ezért még rájuk is szólt.

A vasúttársaság persze mossa a kezeit.

Isten hozott mindenkit a román rögvalóságban.

comments powered by Disqus
Egy héten belül egy erdészt meggyilkoltak, egy másik pedig csak a szerencsének köszönhetően menekült meg a fatolvajoktól.
Több magyar tannyelvű tanintézetet is érint a szigorítás.
A nagybozintai volt aranybánya után maradt ülepítő tó és meddőhányó még mindig ontja magából a mérgező anyagokat, a problémával két évtizede nem foglalkozik senki.
Bár Románia nem szavazta meg, így is sikerült a többség szavazatát elnyerni az Európai Unió Tanácsában.
A párt szerint „bomlasztó tevékenységet” folytatott Székelyudvarhely polgármestere.
Nos, a szerző szerint nagyon úgy tűnik, hogy nem. Ezért elsősorban Románia a hibás, na de persze, hogy mindjárt ott lohol mögötte az ellenséges Magyarország.
A taláros testület az államfőnek és a kormánynak is (részben) igazat adott a vitában, szóval nesze semmi.
A caracali áldozat megmentését megkönnyítette volna, ha működnek az európai támogatással beszerzett, segélyhívásokat fogadó eszközök.
Az mondjuk érthetetlen, miért kellett másfél évet várni a döntésre.
Mert azok a francos kisebbségek állandóan elnyomják őket a saját szent földjükön. Mint anno, a grófok.
Miért sajnálják ki a mogyorót a csokiból, ha az román piacra kerül? Hány termék alkalmaz kettős mércét Nyugat és Kelet között?
Elterelné a légi forgalmat a város fölül egy ideges honatya.
Az ember elolvassa Petre M. Iancu írását és kirázza a hideg, hogy ma is mennyire itt lóg a fejünk fölött a sarló meg a kalapács.