Bár épp most röhögtette ki magát Románia autópálya-ügyben, a miniszter továbbra is össze-vissza ígérget

Răzvan Cuc szerint akkor is megépül idén száz kilométernyi autópálya.
Hirdetés

 

Épp most számoltunk be róla, hogy Răzvan Cuc közlekedési miniszter vehemens ígéretei ellenére hihetetlen és tragikomikus okból végül mégsem indulhatott meg ezen a héten a forgalom a dél-erdélyi autópálya frissen befejezett, két, Lugos és Déva szakaszán, a tárcavezető azonban nem tágít.
 
Cuc ugyanis rögeszmésen ragaszkodik hozzá, hogy ha a fene fenét eszik, idén akkor is át fognak adni a forgalomnak száz kilométer autópályát.
 
A fiaskó ellenére kedden kijelentette: év végéig készen lesz a Szászsebes – Torda sztráda első szakasza, a Radnót – Maroskece pályaszakasz, a Bihar – Bors szakasz, a Barcarozsnyó – Keresztényfalva szakasz, valamint Bákó körgyűrűje.
 

És persze hogy a Lugos – Déva 3-as és 4-es szakasza is rendben lesz

 
– mondja a miniszter.
 
Arra a kérdésre, hogy igaz-e az az információ, miszerint az olasz Impresa Pizzarotti cég csökkentette a munkálatok ritmusát a Szászsebes – Torda sztráda első szakaszán, mivel nem fizették ki neki idejében a számlákat, Cuc miniszter nemmel válaszolt.
 
A miniszter szerint a szakaszon a munkálatok több mint 75%-val elkészültek.
 
A Pro Infrastructura Egyesület kedden azt írta Facebook-oldalán, hogy az Impresa Pizzarotti szinte teljesen leállt a munkálatokkal az A10-es jelzésű, Szászsebest Tordával összekötő autópálya 1-es szakaszán, mivel az állam elmaradt néhány számla kifizetésével, melyeknek értéke 65 millió lejre rúg.
 
Az egyesület szerint ezt a pályaszakaszt nem fogják 2019-ben átadni. Ha reálisan nézzük a dolgot, jövő év vége felé adhatják át, de figyelembe véve a jelenlegi helyzetet, azt, hogy az állam nem fizet rendesen, még akkor sem – állítja a Pro Infrastructura Egyesület. 
 
Azért mi szurkolunk, hogy igaza legyen a miniszternek.
 
Nem az ő, hanem a polgárok érdekében. 
 

Hirdetés