Pénzügyeskedés
béel
2019. augusztus 13. kedd, 11:26
Gondoskodó állam.
 

Nem mondhatják a pénzügyminisztérium, illetve a tárcának alárendelt intézmények alkalmazottai, hogy nem gondoskodnak róluk: egy friss kormányrendelet értelmében veszélyességi pótlékot kapnak. Ami nem is olyan kicsi: eddigi bérük 15 százalékával nő a havi fizetésük összege.

Eugen Teodorovici pénzügyminiszter teljes mellszélességgel kiállt a béremelés mellett. Hogy miért? Hát mert a pénzügyi alkalmazottak – köztük az adóhivatal munkatársai is – viszik a hátukon az ország gazdaságát!

Úgyhogy ameddig el nem törlik teljes egészében a számos közalkalmazott által már régóta kapott pótlékot, addig a pénzügyeseknek is kijár.

Főleg azért, mert az adóhivataltól azt várja a miniszter, hogy túlteljesítsék az eredetileg kitűzött adóbeszedési célokat.,

Ha másért nem, hát azért, hogy legalább a veszélyességi pótlékukra fussa belőle.

comments powered by Disqus
Az európai ember kicsikét konzervatív, ha szokatlanabb élelmiszerek fogyasztásáról van szó. Mint például a felebarátai húsa. Na vajon miért?
A címben (nem is) jól elrejtett arrogancián túl, persze, lehet Románia a magyarok országa is, ha nem autonómiáznak, hanem ügyesen beállnak a közös szászló alá.
Klíma-igazságszolgáltatást követelt a nép a délutáni verőfényben. Pontosabban, olyan száz ember.
A CNSAS eddig már 4 nem-együttműködői igazolást állított ki Băsescunak, de új adatok kerültek felszínre, a bíróság pedig döntött.
Nem elég, hogy a romániai középiskolai oktatás alapból nyakig van a trutymóban, most jön az, hogy aki hülyegyerek, az megy szakiskolába. Értik ezt az abszurd és megalázó direktívát?
Az egyetlen beruházó is menekülőre fogta a környékről, a turizmusról álmodozó polgármester pedig összeesküvést sejt az egész botrány mögött.
Romániának mindig csak idegen uralmak alatt ment jól. Most rosszul megy. Mert románok uralkodnak. Tehát kulturális újragyarmatosításra van szükség. Traian Ungureanu írása.
Rovana Plumb vagyonnyilatkozatának furcsaságai nem kerülték el az EP szakbizottságainak figyelmét.
Tizenegy évvel a Farkasok után Róma másik szimbóluma, a Sas is behódolt Kolozsvárnak.
Egy héten belül egy erdészt meggyilkoltak, egy másik pedig csak a szerencsének köszönhetően menekült meg a fatolvajoktól.
A POL egykori tanácsosa, Mark Hermann Christian is elindul a megmérettetésen.
Több magyar tannyelvű tanintézetet is érint a szigorítás.
A nagybozintai volt aranybánya után maradt ülepítő tó és meddőhányó még mindig ontja magából a mérgező anyagokat, a problémával két évtizede nem foglalkozik senki.
Bár Románia nem szavazta meg, így is sikerült a többség szavazatát elnyerni az Európai Unió Tanácsában.