Ardelean. Ben-Oni Ardelean.
Edgár
2019. augusztus 13. kedd, 19:26
Oké, a címnek semmi köze a valósághoz, de egy dokumentumfilm-sorozatban tényleg szerepel a srác.

Említettem már, hogy soha ne higgyenek az újságcímeknek? Nos, soha ne higgyenek az újságcímeknek!

Ez onnan jutott eszembe, hogy elolvastam egy újságcímet az interneten. Így hangzik: Egy Temes megyei képviselő főszerepet játszik egy új Netflix-sorozatban. A teljes igazság azonban az, hogy Ben-Oni Ardelean PNL-s képviselő (már a neve is filmsztárnak predesztinálja, bár nem ártana, ha Erdélyi Obi-Wan Kenobira magyarosítana) is interjúalanya egy ötrészes dokumentumfilm-sorozatnak, amely A Család (The Family) címmel debütált augusztus 9-én az amerikai műsorszolgáltató társaság kínálatában.

A Jeff Sharlet washingtoni újságíró két korábbi könyve alapján készült sorozat egy Amerikában működő titkos konzervatív keresztény társaságról, a The Fellowship Foundationről (Közösség vagy Testvériség Alapítvány) szól, amely a sorozatban vázolt összeesküvés-elmélet szerint nemcsak az amerikai politikában játszik egyfajta szürke eminenciás-szerepet, de más országok politikai döntéseibe is beavatkozik időnként a háttérből.

A bennfentesek által csak A Családként emlegetett titkos társaság sajátos felfogása szerint 

Jézus tanai nem is annyira a szeretetről, mint inkább a hatalomról szólnak

– ami, lássuk be, eléggé szembemegy mindazzal, amit kétezer éve gondolunk a keresztény alaptanokról. Az már régi mese, hogy egyesek szerint Szűz Mária nem is volt szűz, csak az első bibliafordítók félrefordították a héber „fiatal lány” (almah) kifejezést, de olyat még nem pipáltunk, hogy Jézus a hatalomról prédikált volna, amikor azt tanácsolta, fordítsuk oda a másik orcánkat is.

A slusszpoén egyébként az, hogy  Ben-Oni „Főszereplő” Ardeleant a sorozat negyedik, részben Romániával foglalkozó részében szólaltatják meg, 

amely a Diktátorok, gyilkosok, tolvajok alcímet viseli.

A film elsősorban a tavaly októberi, a férfi és nő házasságán alapuló család fogalmának alaptörvénybe iktatásáról szóló népszavazás kapcsán foglalkozik hazánkkal, amely az alacsony részvétel miatt végül érvénytelen lett.

A népszavazást támogató Nemzeti Liberális Párt (PNL)  tagja, Ardelean többek között kongresszusi kapcsolatairól, és a washingtoni „vallásos diplomáciáról” beszél a filmben.

A sorozat angol nyelvű ízelítője itt tekinthető meg.

Ja, és soha ne higgyenek az újságcímeknek!

(A cikk címében vázoltak nem felelnek meg az igazságnak. A cím szerepe mindössze annyi, hogy felhívja a figyelmüket: tényleg soha ne higgyenek az újságcímeknek!)

comments powered by Disqus
Mert azok a francos kisebbségek állandóan elnyomják őket a saját szent földjükön. Mint anno, a grófok.
Miért sajnálják ki a mogyorót a csokiból, ha az román piacra kerül? Hány termék alkalmaz kettős mércét Nyugat és Kelet között?
Elterelné a légi forgalmat a város fölül egy ideges honatya.
Az ember elolvassa Petre M. Iancu írását és kirázza a hideg, hogy ma is mennyire itt lóg a fejünk fölött a sarló meg a kalapács.
Hogy kerül a cuna meg a farok a mioritikus keresztnévlistára? Többek közt erről is szól Radu Paraschivescu briliáns írása.
Persze, Dăncilă is udvarolhatna elegánsabban a magyar szervezet támogatásáért.
Líceumi diákok készítették, egy tapasztalt filmes óvó szárnyai alatt, és irtó bájos.
Ha ez igaz, nem is értjük, minek kell irtó sok pénzért választást szervezni?
Ki érti ezt? Most, hogy a szokásos cirkusz nélkül lehetne szavazni külföldön, már nem olyan vonzó a szavazás lehetősége.
A PSD egy rothadó politikai hulla. De még mozog. Sőt, irányít. Mircea Morarius írása.
Legszívesebben saját kezűleg lapátolná vissza a földet Kolozsvár vezetése a most megtalált északi kapu alapjaira.
Adózzunk egy perc néma csenddel az életszínvonal emlékének. :(
Ismerős a helyzet, ugye? Valaki belénk gyalogol, jön az igazságszolgáltatás, aztán kiderül, hogy a valaki igazából Valaki, és az igazságszolgáltatás szépen odébb áll.
Ha ilyen alakok irányítják a romániai közoktatást, márpedig ez a helyzet, akkor nincs miért csodálkozni a sorozatos katasztrófákon.