szerencse
béel
2019. augusztus 12. hétfő, 08:36
A francia hatóságok nem álltak a helyzet magaslatán.
 

Elképesztő szerencséjük volt azoknak a román kábítószer-csempészeknek, akiket a napokban füleltek le a francia hatóságok: mivel nem tudtak velük érdemben kommunikálni, inkább szélnek eresztették őket.

A francia határrendészek egy Spanyolország és Románia között közlekedő autóbusz ellenőrzése közben  kapcsolták le a csempészeket: egy nő csomagjában 220 gramm kokainra bukkantak.

Hamarosan kiderült, hogy a csomagot a busz két sofőrje bízta rá a nőre.

Ezért mindhármukat őrizetbe vették.

És itt jött a fordulat.

Nem találtak francia-román tolmácsot, márpedig a hatályos törvények értelmében csakis akkor lehet valakit őrizetbe venni, ha előtte érthetően, a saját nyelvén tájékoztatták a jogaikról. Azt az érintettek ügyvédje jelezte is az illetékes hatóságoknak, amelyeknek nem volt választásuk: mivel az eljárást nem tudták szabályosan lefolytatni, a három román állampolgárt szabadon engedték.

Akik valószínűleg azóta is áldják a jó sorsukat, hogy nem igazán foglalkoztak idegen nyelvek tanulásával.

 

comments powered by Disqus
Klíma-igazságszolgáltatást követelt a nép a délutáni verőfényben. Pontosabban, olyan száz ember.
A CNSAS eddig már 4 nem-együttműködői igazolást állított ki Băsescunak, de új adatok kerültek felszínre, a bíróság pedig döntött.
Nem elég, hogy a romániai középiskolai oktatás alapból nyakig van a trutymóban, most jön az, hogy aki hülyegyerek, az megy szakiskolába. Értik ezt az abszurd és megalázó direktívát?
Az egyetlen beruházó is menekülőre fogta a környékről, a turizmusról álmodozó polgármester pedig összeesküvést sejt az egész botrány mögött.
Romániának mindig csak idegen uralmak alatt ment jól. Most rosszul megy. Mert románok uralkodnak. Tehát kulturális újragyarmatosításra van szükség. Traian Ungureanu írása.
Rovana Plumb vagyonnyilatkozatának furcsaságai nem kerülték el az EP szakbizottságainak figyelmét.
Tizenegy évvel a Farkasok után Róma másik szimbóluma, a Sas is behódolt Kolozsvárnak.
Egy héten belül egy erdészt meggyilkoltak, egy másik pedig csak a szerencsének köszönhetően menekült meg a fatolvajoktól.
A POL egykori tanácsosa, Mark Hermann Christian is elindul a megmérettetésen.
Több magyar tannyelvű tanintézetet is érint a szigorítás.
A nagybozintai volt aranybánya után maradt ülepítő tó és meddőhányó még mindig ontja magából a mérgező anyagokat, a problémával két évtizede nem foglalkozik senki.
Bár Románia nem szavazta meg, így is sikerült a többség szavazatát elnyerni az Európai Unió Tanácsában.
A párt szerint „bomlasztó tevékenységet” folytatott Székelyudvarhely polgármestere.