harakiri
fsandor
2019. július 31. szerda, 17:01
Kis útmutató idióta cégvezetőknek.

Tegyük fel, hogy van egy autóalkatrészeket forgalmazó vállalkozásunk, mint például a kolozsvári Autoscan. Elég jól megy a biznisz, mert az autóban valamilyen alkatrész előbb vagy utóbb tönkremegy, ki kell cserélni, Kolozsváron pedig annyi a járgány, mint rendőrségen a pancser alkalmazott, kormányban a hozzá nem értő miniszter, vagy Tusványoson a libsizenekar.

De valamiért mégis úgy döntünk, hogy igen hamar csődbe akarjuk verni a céget, el akarjuk riasztani a meglévő és jövendő klienseket, magyarán: annak rendje és módja szerint szét akarjuk cseszni, amit eddig felépítettünk.

Mit kell tennünk?

1. Írjunk reklámkörlevelet ügyfeleinknek és küldjük el a gondosan, hosszú idő alatt összerakott címlistánkon szereplő email-címekre. A levélbe írjuk azt, hogy „a caracali szörnyeteg megölte az árainkat, így jelentős árengedményeink vannak”.

2. Miután kirobban a botrány, mert az egyik kolozsvári portál szóvá teszi az ügyet, próbáljunk kétségbeesetten elnézést kérni a cégünk Facebook-oldalát elözönlő, az ízléstelen levelünk miatt felháborodott emberektől, akik jogosan zavarnak el bennünket a sunyiba és ígérgetik, hogy nem csak ők nem vásárolnak többet nálunk, hanem az ismerőseiket is lebeszélik róla. Feltétlenül említsük meg, hogy nem is így akartuk, tévedés volt az egész.

3. Hibáztassuk a marketing-osztályunkat.

4. Nézzük, amint a vállalkozásunk tönkremegy, közben átkozódjunk, hogy milyen hülyék az emberek.

Menni fog, bátorság!

comments powered by Disqus
Az európai ember kicsikét konzervatív, ha szokatlanabb élelmiszerek fogyasztásáról van szó. Mint például a felebarátai húsa. Na vajon miért?
A címben (nem is) jól elrejtett arrogancián túl, persze, lehet Románia a magyarok országa is, ha nem autonómiáznak, hanem ügyesen beállnak a közös szászló alá.
Klíma-igazságszolgáltatást követelt a nép a délutáni verőfényben. Pontosabban, olyan száz ember.
A CNSAS eddig már 4 nem-együttműködői igazolást állított ki Băsescunak, de új adatok kerültek felszínre, a bíróság pedig döntött.
Nem elég, hogy a romániai középiskolai oktatás alapból nyakig van a trutymóban, most jön az, hogy aki hülyegyerek, az megy szakiskolába. Értik ezt az abszurd és megalázó direktívát?
Az egyetlen beruházó is menekülőre fogta a környékről, a turizmusról álmodozó polgármester pedig összeesküvést sejt az egész botrány mögött.
Romániának mindig csak idegen uralmak alatt ment jól. Most rosszul megy. Mert románok uralkodnak. Tehát kulturális újragyarmatosításra van szükség. Traian Ungureanu írása.
Rovana Plumb vagyonnyilatkozatának furcsaságai nem kerülték el az EP szakbizottságainak figyelmét.
Tizenegy évvel a Farkasok után Róma másik szimbóluma, a Sas is behódolt Kolozsvárnak.
Egy héten belül egy erdészt meggyilkoltak, egy másik pedig csak a szerencsének köszönhetően menekült meg a fatolvajoktól.
A POL egykori tanácsosa, Mark Hermann Christian is elindul a megmérettetésen.
Több magyar tannyelvű tanintézetet is érint a szigorítás.
A nagybozintai volt aranybánya után maradt ülepítő tó és meddőhányó még mindig ontja magából a mérgező anyagokat, a problémával két évtizede nem foglalkozik senki.
Bár Románia nem szavazta meg, így is sikerült a többség szavazatát elnyerni az Európai Unió Tanácsában.