Nem gyerekjáték!
MTímea
2019. július 26. péntek, 16:50
Két medvetámadásról érkezett hír ma délután, de az egyik félretájékoztatáson alapult.

Egyetlen nap alatt két medvetámadásról érkezett hír: az egyik a Hargita megyei Csíkzsögödben, míg a másik a Vrancea megyei  Vizantea-Livezi községben történt. A két esetben közös, hogy az áldozatok gyermekek, de úgy tűnik, még ez sem elegendő ahhoz, hogy a környezetvédelmi minisztérium gyorsított eljárással közbelépjen a veszélyes medvék kilövése érdekében.

Csíkzsögödben egy hét éves gyermekre „támadt” ugyanaz a medve, amelynek kilövését hetekkel ezelőtt kérte Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke. Az esetről Borboly számolt be, aki azért méltatlankodott, mert hiába állították össze a dokumentációt az illetékes szervek, a környezetvédelmi minisztériumban nem foglalkoznak az üggyel.„Több mint egy hete ül a minisztériumban a kilövéséért benyújtott dokumentumcsomag. Minek kell még megtörténnie, hogy egyszer s mindenkorra megoldja a minisztérium a medveügyet?” – írja Borboly, aki szerint a környezetvédelmi miniszternek vállalnia kell a felelősséget a számtalan, medvék által okozott kárért és emberi sérülésért.

FRISSÍTÉS
A támadás pontos körülményeiről és a gyermek állapotáról Borboly nem írt részleteket, a Székelyhon viszont kiderítette: nem támadt a gyerekekre a Natúr lakóparkba visszatérő medve, csak rájuk ijesztett. Az állat juhokat kergetett, az ott levő gyerekek előtt is elfutott, de támadás nem történt. Borboly Csaba tehát félretájékoztatta a közvéleményt és a sajtót is.


Két megyével odébb, Vrancea megyében viszont nagyobb volt a baj. Az áldozat egy 11 éves kislány és az édesanyja, akik juhokat legeltettek a település közelében. A bocsos medve váratlanul bukkant fel, a kislányt könnyebben megsebesítette a hátán, majd megharapta a lány védelmére kelő anya lábát. Az áldozatokat az alpolgármester autójával szállították a vidrai kórházba, a nő sok vért vesztett, míg orvosi kezelést nem kapott. A lakosok fel vannak háborodva az eset miatt, főleg miután tavasszal ugyanazon a legelőn egy férfi is medvetámadás áldozata lett, és belehalt sérüléseibe. Az emberek félnek elhagyni házaikat, és azt kérik, a hatóságok adjanak kilövési engedélyt a veszélyes medvékre.

comments powered by Disqus
A feltételezések szerint több antikommunista ellenállót is lelőttek a szekuritáté egykori karánsebesi épületének udvarán.
Egy félidő jó foci és egy hatalmas bombagól után a végén játékvezetői segítséggel győzte le Azerbajdzsánt a magyar labdarúgó-válogatott.
Úgy tűnik, egyesek egyszerűen képtelenek levetkőzni a Ceaușescu-éra reflexeit. Bár lehet, nem is nagyon akarják, hiszen maguk is az Aranykor méhéből származnak.
A `70-es évek egyik legbrutálisabb gyilkosának története legalább annyira hátborzongató, mint egy skandináv krimisorozat.
Kolbászból készült kerítést biztosan nem, ez tény. De ha megnézzük a rendelkezésre álló adatokat, esetleg rájövünk, hogy talán még sem volt olyan fene jó dolgunk a csodás kommunizmusban.
Ahogy az várható volt, a kormánybuktatás után akkora a fejetlenség a PSD háza táján, hogy egészen biztosan nem tudja a bal kéz, mit csinál a jobb.
Az államfő egyeztetett a pártokkal, de a jövő hét elejére halasztotta a nagy bejelentést, amely senkit nem fog meglepni.
Ha ma konvencionális háborúra kerülne sor, Romániának – újra – 30 évnél régebbi, egyes területeken pedig 40 évnél is régebbi technikára kellene támaszkodnia.
Japánsztrájkot hirdettek, tüntetni készülnek és fogytán a türelmük.
Simán kikapott Horvátországtól, de a Szlovákia–Wales döntetlennek köszönhetően megőrizte továbbjutási esélyeit az Eb-selejtezőkben.
Teodorovici talán mindenkit emlékeztetni akart, kikkel is volt dolgunk az elmúlt időszakban.
A kormánybuktatás után Romániának sürgősen kellene egy megfelelő biztosjelöltet találni az Európai Bizottságba. Máris felmerült pár név.
Oké, hogy megbukott a PSD-kormány, oké, hogy kitört a demokrácia, a jólét meg minden, de hahó, a magyarok közben megint Erdély elsinkófálásán mesterkednek.