Voks populi
gycsaba
2019. július 24. szerda, 17:30
Az ALDE-vezéren kívül egy meglehetősen csinos hölgy is bejelentkezett a megmérettetésre, egy zsebpárt színeiben.

Napról napra bővül az államfőjelöltek listája, jó kis meccsnek ígérkezik a novemberi voksolás. A legfrissebb hír a témában, hogy miután a baloldali elnökjelölt esélyeinek maximalizálásáról szóló tárgyalások kudarcba fulladtak, az ALDE is elindítja a saját elnökjelöltjét.

Mától tehát hivatalossá vált, hogy a nagy politikai múlttal rendelkező, 67 éves Călin Popescu Tăriceanu megpróbálja még a karrierje végén feltenni rá a koronát, de

kérdés, hogy mi történik majd a kormánykoalícióval a választások után. Tăriceanu ma meg is jegyezte, számára hatalmas csalódást jelentett, hogy a PSD végül úgy döntött, hogy Vioricăi Dăncilát elindítja

a megmérettetésen, és azt sem rejtette véka alá, hogy bizony veszélybe került a szocdemekkel kötött együttműködés.

Tăriceanut egyébként egyáltalán nem szabad leírni

a friss felmérések szerint a volt miniszterelnök ugyanis a második helyen végezne a prezidenciális alfahím Klaus Iohannis mögött.

Kíváncsian várjuk egyébként azt is, hogyan teljesít majd a szekusmúltú üzletember-politikus Dan Voiculescu köpönyege alól kibújt Humanista Erő Pártjának (Partidul Puterii Umaniste) a csinos jelöltje, Ramona Ioana Bruynseels. Róla egyelőre annyit tudunk, hogy dolgozott a kormánynál tanácsadóként.

A jelöltek eddigi listája itt érhető el, a legfrissebb közvélemény-kutatás pedig itt

 

comments powered by Disqus
Úgy tűnt, vége a párton belüli zendülésnek, de talán mégsem sikerült teljesen rendet teremteni. Egy náci karlendítős fotóval járatják le Csomortányi Istvánt.
Ismét tartott egy küldöttgyűlést a néppárt.
Az európai ember kicsikét konzervatív, ha szokatlanabb élelmiszerek fogyasztásáról van szó. Mint például a felebarátai húsa. Na vajon miért?
A címben (nem is) jól elrejtett arrogancián túl, persze, lehet Románia a magyarok országa is, ha nem autonómiáznak, hanem ügyesen beállnak a közös szászló alá.
Klíma-igazságszolgáltatást követelt a nép a délutáni verőfényben. Pontosabban, olyan száz ember.
A CNSAS eddig már 4 nem-együttműködői igazolást állított ki Băsescunak, de új adatok kerültek felszínre, a bíróság pedig döntött.
Nem elég, hogy a romániai középiskolai oktatás alapból nyakig van a trutymóban, most jön az, hogy aki hülyegyerek, az megy szakiskolába. Értik ezt az abszurd és megalázó direktívát?
Az egyetlen beruházó is menekülőre fogta a környékről, a turizmusról álmodozó polgármester pedig összeesküvést sejt az egész botrány mögött.
Romániának mindig csak idegen uralmak alatt ment jól. Most rosszul megy. Mert románok uralkodnak. Tehát kulturális újragyarmatosításra van szükség. Traian Ungureanu írása.
Rovana Plumb vagyonnyilatkozatának furcsaságai nem kerülték el az EP szakbizottságainak figyelmét.
Tizenegy évvel a Farkasok után Róma másik szimbóluma, a Sas is behódolt Kolozsvárnak.
Egy héten belül egy erdészt meggyilkoltak, egy másik pedig csak a szerencsének köszönhetően menekült meg a fatolvajoktól.
A POL egykori tanácsosa, Mark Hermann Christian is elindul a megmérettetésen.