Idő, járás
béel
2019. július 23. kedd, 11:19
Fő a változatosság.
 

A Kárpát-medence térségébe megérkezett hidegfront a keddi nap során Erdély keleti részében szórakoztatja a nagyérdeműt: Hargita, Kovászna, Maros, Brassó, Szeben és Beszterce-Naszód megyében is sárga zivatarjelzés lép érvénybe déltől. Ezek persze csak az erdélyi helyszínek, egyébként a Kárpátokon túli régiók déli és Moldva nyugati részén is hasonló időjárás várható.

Ami a következőkben merül ki: zivatarok, dörgés és villámlás dögivel, viharos széllökések, egyes helyeken pedig jégeső is színesíti a műsort.

A lezúduló víz mennyisége elérheti a négyzetméterenkénti 20-25 litert, de olyan hely is lehet, ahol 40-50 liternyi égi áldás szakad a helyiek nyakába négyzetméterenként.

A sárga figyelmeztetés este 11-ig (hivatalosabban 23 óráig) lesz érvényben.

Jó szórakozást, mindenki vigyázzon magára! 

comments powered by Disqus
Ha ez igaz, nem is értjük, minek kell irtó sok pénzért választást szervezni?
A PSD egy rothadó politikai hulla. De még mozog. Sőt, irányít. Mircea Morarius írása.
Legszívesebben saját kezűleg lapátolná vissza a földet Kolozsvár vezetése a most megtalált északi kapu alapjaira.
Adózzunk egy perc néma csenddel az életszínvonal emlékének. :(
Ismerős a helyzet, ugye? Valaki belénk gyalogol, jön az igazságszolgáltatás, aztán kiderül, hogy a valaki igazából Valaki, és az igazságszolgáltatás szépen odébb áll.
Ha ilyen alakok irányítják a romániai közoktatást, márpedig ez a helyzet, akkor nincs miért csodálkozni a sorozatos katasztrófákon.
De lehet, hogy nem is baki? Lehet, hogy Viorica maszkja alatt Liviu Dragnea rejtőzik? De akkor… ki ül a dutyiban a Vezér maszkja alatt?
Mert egy amerikai kampányfotó igazán jól mutat a jelöltek vécéjében, izé, cévéjében. Na de ki marad itthon, a mioritikus politikai latrinában?
A megrendült takarítónő hirtelen azt sem tudta eldönteni, a terrorelhárítást, Chuck Norrist vagy a szellemirtókat hívják rá az Apokalipszis három ifjú lovasára, akik annyira idegesek lettek egy zenélős játéktól, hogy szanaszét verték a komplett iskolát. ¯\_(ツ)_/¯
Mintha folyton ugyanaz a film menne az összes romániai moziban. Lepereg, aztán kezdődik újra. És a megalázott figurák mi vagyunk. Meg a gyermekeink.
Több tíz páciens is érintett lehet, állítja az elmekórház igazgatója.
Elkezdték panziókkal, hotelekkel, úszómedencékkel és hétvégi házakkal megtölteni a Bucsecs-hegység eddig érintetlen vidékét.
A romániai (felső)oktatási rendszert dilettánsok, bunkók és pártkliensek tették olyanná, amilyen. De azért van megoldás, Daniel David kolozsvári professzor szerint.
Nincs mit csodálkozni azon, hogy a betegek hozzátartozói arra kényszerülnek, a Facebookon toborozzanak véradományt.