Potya
béel
2019. július 23. kedd, 13:01
Pofátlanság vagy leleményesség?

Hogyan éri meg a legjobban egy világsztár koncertjét megnézni? Hát természetesen ingyen. Ha pedig az ember romániai politikus, vagy romániai politikus rokona, illetve ismerőse, akkor jó esélye van arra, hogy egy fillért se fizessen az élményért, amely másoknak kemény százasaiba, sőt ezreseibe kerül.

Ez történt vasárnap este Bukarestben is, a Bon Jovi-koncerten, amelyet a parlament épülete előtti Alkotmány téren tartottak meg.

Ezt kihasználva több százan – egyes becslések szerint ötszázan, mások szerint akár ezren is – ingyen csápolhattak. Hogy hogyan? Hát egyszerűen úgy, hogy bementek a parlament udvarára, ahol a park zöld rézsűjéről kiváló kilátás nyílt a koncertre. 

Megjegyzendő, hogy vasárnap szünnap van a parlamentben, tehát egyértelmű, hogy akik a koncert idején a törvényhozás épületének udvarán tartózkodtak, csak azért mentek oda, hogy a koncertet végigasszisztálhassák.

Erre persze nem nyílik bárkinek lehetősége: az ott dolgozók – a honatyáktól kezdve a kisegítő személyzetig – külön belépővel rendelkeznek, a látogatókat pedig szigorúan megszűrik és ellenőrzik.

Vagyis akik ott voltak, azok vagy politikusok voltak, vagy a parlament személyzetéhez tartoztak, vagy az előbbi két kategória által bevitt személyek.

Akiknek kimondottan megérte a koncertélmény – még akkor is, ha egyesek szerint az énekes hangja már nem az, ami volt –, hiszen 600-tól 2500 lejig terjedtek a jegyárak a fizető nézők számára a közeli szektorba.

És hogy mit mondtak a parlamenti illetékesek minderre? Hát azt, hogy a saját kertjükben azt csinálnak, amit akarnak.

Mit mondjunk: ügyes.

comments powered by Disqus
A feltételezések szerint több antikommunista ellenállót is lelőttek a szekuritáté egykori karánsebesi épületének udvarán.
Egy félidő jó foci és egy hatalmas bombagól után a végén játékvezetői segítséggel győzte le Azerbajdzsánt a magyar labdarúgó-válogatott.
Úgy tűnik, egyesek egyszerűen képtelenek levetkőzni a Ceaușescu-éra reflexeit. Bár lehet, nem is nagyon akarják, hiszen maguk is az Aranykor méhéből származnak.
A `70-es évek egyik legbrutálisabb gyilkosának története legalább annyira hátborzongató, mint egy skandináv krimisorozat.
Kolbászból készült kerítést biztosan nem, ez tény. De ha megnézzük a rendelkezésre álló adatokat, esetleg rájövünk, hogy talán még sem volt olyan fene jó dolgunk a csodás kommunizmusban.
Ahogy az várható volt, a kormánybuktatás után akkora a fejetlenség a PSD háza táján, hogy egészen biztosan nem tudja a bal kéz, mit csinál a jobb.
Az államfő egyeztetett a pártokkal, de a jövő hét elejére halasztotta a nagy bejelentést, amely senkit nem fog meglepni.
Ha ma konvencionális háborúra kerülne sor, Romániának – újra – 30 évnél régebbi, egyes területeken pedig 40 évnél is régebbi technikára kellene támaszkodnia.
Japánsztrájkot hirdettek, tüntetni készülnek és fogytán a türelmük.
Simán kikapott Horvátországtól, de a Szlovákia–Wales döntetlennek köszönhetően megőrizte továbbjutási esélyeit az Eb-selejtezőkben.
Teodorovici talán mindenkit emlékeztetni akart, kikkel is volt dolgunk az elmúlt időszakban.
A kormánybuktatás után Romániának sürgősen kellene egy megfelelő biztosjelöltet találni az Európai Bizottságba. Máris felmerült pár név.
Oké, hogy megbukott a PSD-kormány, oké, hogy kitört a demokrácia, a jólét meg minden, de hahó, a magyarok közben megint Erdély elsinkófálásán mesterkednek.