Ön a UPC-től kapja a kábelt? Már nem sokáig, mert a Vodafone bekábelezte a szolgáltatót

A gigatranzakció most már véglegesnek tekinthető.
Hirdetés

Azt a tavaly óta tudjuk, hogy a Vodafone csoport hatalmas dobásra készül a telekom-piacon, ami most az Európai Bizottság jóváhagyásával véglegesnek is tekinthető: arról van szó, hogy a brit telekom-óriás bekebelezte a Liberty Global németországi, magyarországi és csehországi kábelszolgáltató ágazatát, így a UPC Romániát is, a 18,4 milliárd eurós ügylet a hónap végéig le is zárulhat. 

A Vodafone ezzel jelentősen megerősíti romániai piaci helyzetét: a mobil távközlési szegmensben ugyanis a britek a másodikok az Orange után, az UPC pedig a kábelszolgáltató ágazatban második a DIGI (RCS-RDS) nyomában. Azt ígérik,  inspiráló újdonságokat és a szolgáltatások teljes skáláját kínálják majd a lakossági és vállalati ügyfeleik számára. 

A UPC Románia jelenleg 961 700 klienssel rendelkezik az országban, ebből 914 300-an a kábeltévé miatt kötöttek bérleti szerződést a szolgáltatóval.

A felvásárlással egyébként a Vodafone Európa legnagyobb vezetékes szolgáltatója lesz: 116,3 millió mobil-, és 22,1 millió televíziós ügyféllel, valamint egy olyan újgenerációs vezetékes hálózattal, amely összesen 122 millió háztartást és vállalkozást ér el 13 európai országban. 

 

 

Hirdetés