adásvétel
gycsaba
2019. július 18. csütörtök, 17:39
A gigatranzakció most már véglegesnek tekinthető.

Azt a tavaly óta tudjuk, hogy a Vodafone csoport hatalmas dobásra készül a telekom-piacon, ami most az Európai Bizottság jóváhagyásával véglegesnek is tekinthető: arról van szó, hogy a brit telekom-óriás bekebelezte a Liberty Global németországi, magyarországi és csehországi kábelszolgáltató ágazatát, így a UPC Romániát is, a 18,4 milliárd eurós ügylet a hónap végéig le is zárulhat. 

A Vodafone ezzel jelentősen megerősíti romániai piaci helyzetét: a mobil távközlési szegmensben ugyanis a britek a másodikok az Orange után, az UPC pedig a kábelszolgáltató ágazatban második a DIGI (RCS-RDS) nyomában. Azt ígérik,  inspiráló újdonságokat és a szolgáltatások teljes skáláját kínálják majd a lakossági és vállalati ügyfeleik számára. 

A UPC Románia jelenleg 961 700 klienssel rendelkezik az országban, ebből 914 300-an a kábeltévé miatt kötöttek bérleti szerződést a szolgáltatóval.

A felvásárlással egyébként a Vodafone Európa legnagyobb vezetékes szolgáltatója lesz: 116,3 millió mobil-, és 22,1 millió televíziós ügyféllel, valamint egy olyan újgenerációs vezetékes hálózattal, amely összesen 122 millió háztartást és vállalkozást ér el 13 európai országban. 

 

 

comments powered by Disqus
És ez csak a jéghegy csúcsa. Az frissen odatett igazgató véget vet a munkahelyi divatbemutatóknak.
Diszkriminációt kiált a határon túli románok ügyeiért felelős minisztérium.
A 91 éves Szabó Gyuri bácsi hasznos népgyógyászati tanácsokkal látta el a kolozsváriakat. Ezek közül jegyeztünk le jópárat.
Ezekről (is) mind szó volt a keddi Iohannis-Trump találkozón a Fehér Házban.
És nagyjából az egész társadalom. Többek közt ez is elhangzott azon a vitát sem nélkülöző kolozsvári rendezvényen, amelynek résztvevői az erdélyi magyar történelmi egyházak és az államhatalom viszonyát vizsgálták a kommunizmus időszakában.
Haáz Sándor karnaggyal a közösségkovácsolás tudományáról, a zenekar sikerének a titkáról beszélgettünk a Fili kolozsvári fellépésén.
Itthon kapott ki a CFR a Slavia Prágától az utolsó selejtezőkör első mérkőzésén.
A hanyagság ha fájna, sokan üvöltenének a közlekedési minisztériumnál.
A 21. Szent István-napi Néptánctalálkozó alkalmából. Az üvegolvasztó melegben. Minden tiszteletet és tapsot megérdemelnek.
Megrázó családi, személyes történetekkel indult a Kolozsvári Magyar Napok rendszerváltásról, kommunizmusról, diktatúráról szóló sorozata.
Érdekes megoldást talált ki a kolozsvári önkormányzat a kritikus bölcsődehiány enyhítésére.
Huszonnégy művész mutatta meg, mi jut eszébe a generációkon átívelő családi mintákról.
Ugye senki nem lepődött meg? Beszédes számsorok következnek.
Bár ne kellett volna.