Kártyavár
gycsaba
2019. július 17. szerda, 19:41
Így reagált az egészségbiztosítási pénztár szóvivője arra, hogy tizenhét napja le van rohadva az informatikai rendszerük.

Pofátlan cinizmusból jelesre vizsgázott az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (CNAS) szóvivője, akitől a francia közszolgálati rádióban (RFI) arról merészelte faggatni a műsorvezető, miért van az, hogy immár több mint két hete használhatatlan a pénztár informatikai rendszere, ezért nem használhatóak az egészségügyi kártyák.

Arra a kérdésre, hogy mi történne akkor, ha emberek halnának meg az egészségügyi szolgáltatás hiányosságai miatt, Daniel Osmanovici azt válaszolta: a helyzet egyáltalán nem vészes, hiszen az orvosok ettől még írhatnak fel vényeket, hagyományos módon, kézírással.

„Talán cinikusan hangzik amit mondok, de az emberek úgyis meghalnak, ha működik a rendszer, ha nem” – így a sajtóreferens.

A biztosító 100 millió eurós informatikai rendszerének problémáiról legutóbb itt írtunk.  

comments powered by Disqus
Marosvásárhely polgármestere folyamatos zsarolással és a bérleti szerződés megszegésével vádolja a katolikus egyházat. A katolikusok szerint ő az, aki megszegte a szerződést.
Úgy tűnik, az a helyzet, hogy Románia rendesen fél Magyarországtól.
És ez csak a jéghegy csúcsa. Az frissen odatett igazgató véget vet a munkahelyi divatbemutatóknak.
Diszkriminációt kiált a határon túli románok ügyeiért felelős minisztérium.
A 91 éves Szabó Gyuri bácsi hasznos népgyógyászati tanácsokkal látta el a kolozsváriakat. Ezek közül jegyeztünk le jópárat.
Ezekről (is) mind szó volt a keddi Iohannis-Trump találkozón a Fehér Házban.
És nagyjából az egész társadalom. Többek közt ez is elhangzott azon a vitát sem nélkülöző kolozsvári rendezvényen, amelynek résztvevői az erdélyi magyar történelmi egyházak és az államhatalom viszonyát vizsgálták a kommunizmus időszakában.
Haáz Sándor karnaggyal a közösségkovácsolás tudományáról, a zenekar sikerének a titkáról beszélgettünk a Fili kolozsvári fellépésén.
Itthon kapott ki a CFR a Slavia Prágától az utolsó selejtezőkör első mérkőzésén.
A hanyagság ha fájna, sokan üvöltenének a közlekedési minisztériumnál.
A 21. Szent István-napi Néptánctalálkozó alkalmából. Az üvegolvasztó melegben. Minden tiszteletet és tapsot megérdemelnek.
Megrázó családi, személyes történetekkel indult a Kolozsvári Magyar Napok rendszerváltásról, kommunizmusról, diktatúráról szóló sorozata.
Érdekes megoldást talált ki a kolozsvári önkormányzat a kritikus bölcsődehiány enyhítésére.
Huszonnégy művész mutatta meg, mi jut eszébe a generációkon átívelő családi mintákról.