Száguldás, por se
béel
2019. július 11. csütörtök, 08:04
Az alkotmánybíróság ismét döntött.

Továbbra sem száguldozhatnak kényükre-kedvükre a sebességmániás autósok a közutakon, miután az alkotmánybíróság ismét elkaszálta azt a törvénymódosítást, amely értelmében a közlekedés-rendészet nem mérhette volna a sebességet rejtekhelyről, illetve jelzés nélküli gépkocsiból.

A taláros testület szerdai döntése egyértelmű: egyhangúlag szavazta meg mind a kilenc alkotmánybíró, egyikük sem gondolta úgy, hogy mégiscsak esélyt kellene adni a balesetveszélyes száguldozásnak.

A törvénymódosítást Florin Roman, az ellenzéki Nemzeti Liberális párt (PNL) képviselője kezdeményezte, az alkotmánybíróság pedig következetes volt, mivel már másodszor utasította el őket.

A parlament még tavaly nyáron fogadta el először a módosításokat, amelyekben az is szerepelt, hogy nem elég a traffipaxos rendőrautókon jelezni, hogy rendőrautók, előttük 500-1000 méterre külön molinón is ki kell írni, hogy sebességmérés következik.

Akkor maguk a közlekedés-rendészek fordultak Klaus Iohannis államfőhöz, hogy támadja meg a módosításokat az alkotmánybíróságon, hiszen amennyiben a módosítás hatályba lép, jelentősen megnő a gyorshajtás miatti balesetek száma. A közlekedési rendőrök szerint a halálos áldozatok száma 2019-ben meghaladhatta volna a kétezer főt is.

comments powered by Disqus
A PSD történetében először fordul elő, hogy a hatalmas pártnak a saját politikai túléléséért kell küzdenie.
Kezdődhet a munka, az Európai Unió Tanácsa jóváhagyta a DNA volt főügyészének kinevezését.
Külföldi turisták benyomásait gyűjtötte csokorba az egyébként galaci szerző. És igazat is ad nekik.
A feltételezések szerint több antikommunista ellenállót is lelőttek a szekuritáté egykori karánsebesi épületének udvarán.
Egy félidő jó foci és egy hatalmas bombagól után a végén játékvezetői segítséggel győzte le Azerbajdzsánt a magyar labdarúgó-válogatott.
A híres vásár ma már múzeum. A szeretetteljes, toleráns, orgiasztikus, alkualapú árucsere múzeuma. De figyelem, aki naiv, ma is könnyen szopóágra kerül!
Úgy tűnik, egyesek egyszerűen képtelenek levetkőzni a Ceaușescu-éra reflexeit. Bár lehet, nem is nagyon akarják, hiszen maguk is az Aranykor méhéből származnak.
A `70-es évek egyik legbrutálisabb gyilkosának története legalább annyira hátborzongató, mint egy skandináv krimisorozat.
Kolbászból készült kerítést biztosan nem, ez tény. De ha megnézzük a rendelkezésre álló adatokat, esetleg rájövünk, hogy talán még sem volt olyan fene jó dolgunk a csodás kommunizmusban.
Ahogy az várható volt, a kormánybuktatás után akkora a fejetlenség a PSD háza táján, hogy egészen biztosan nem tudja a bal kéz, mit csinál a jobb.
Az államfő egyeztetett a pártokkal, de a jövő hét elejére halasztotta a nagy bejelentést, amely senkit nem fog meglepni.
Ha ma konvencionális háborúra kerülne sor, Romániának – újra – 30 évnél régebbi, egyes területeken pedig 40 évnél is régebbi technikára kellene támaszkodnia.
Japánsztrájkot hirdettek, tüntetni készülnek és fogytán a türelmük.