Száguldás, por se
béel
2019. július 11. csütörtök, 08:04
Az alkotmánybíróság ismét döntött.

Továbbra sem száguldozhatnak kényükre-kedvükre a sebességmániás autósok a közutakon, miután az alkotmánybíróság ismét elkaszálta azt a törvénymódosítást, amely értelmében a közlekedés-rendészet nem mérhette volna a sebességet rejtekhelyről, illetve jelzés nélküli gépkocsiból.

A taláros testület szerdai döntése egyértelmű: egyhangúlag szavazta meg mind a kilenc alkotmánybíró, egyikük sem gondolta úgy, hogy mégiscsak esélyt kellene adni a balesetveszélyes száguldozásnak.

A törvénymódosítást Florin Roman, az ellenzéki Nemzeti Liberális párt (PNL) képviselője kezdeményezte, az alkotmánybíróság pedig következetes volt, mivel már másodszor utasította el őket.

A parlament még tavaly nyáron fogadta el először a módosításokat, amelyekben az is szerepelt, hogy nem elég a traffipaxos rendőrautókon jelezni, hogy rendőrautók, előttük 500-1000 méterre külön molinón is ki kell írni, hogy sebességmérés következik.

Akkor maguk a közlekedés-rendészek fordultak Klaus Iohannis államfőhöz, hogy támadja meg a módosításokat az alkotmánybíróságon, hiszen amennyiben a módosítás hatályba lép, jelentősen megnő a gyorshajtás miatti balesetek száma. A közlekedési rendőrök szerint a halálos áldozatok száma 2019-ben meghaladhatta volna a kétezer főt is.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/31948
Ha ilyen oktatási rendszerbe kerülnek a gyerekek, nem csodálkoznánk, ha Románia felnőtt lakói még kevesebb gyermeket vállalnának.
Ilyen, amikor centimétereken múlnak emberéletek.
Egy tervezet szerint drasztikus adóval sújtanák a nagy összegű különleges nyugdíjakat.
A Papaver rhoeas szökkent szárba szerelemvörösen a lélektelen aszfaltból.
Fura módon Viorica Dăncilă miniszterelnök asszonyt ezúttal elkerülte a bakik ördöge. Aggódnunk kellene vajon?
A gigatranzakció most már véglegesnek tekinthető.
Korrekt! De tessék majd megnézzni a tizenötödiket. Te jó Isten, mi lenne a mioritikus hazában, ha Magyarország is nyilvánosan előállna egy ilyennel.
Könnyített próbákkal tennék vonzóbbá az egyenruhát a lustuló fiatalok számára.
Romániában egyértelmű az oktatási szocializmus katasztrófája.
Megvan az első bírság a Szamos-parti szemétdomb miatt.
A kolozsvári focicsapat Bilel Omrani mesterhármasával ejtette ki a kazah Asztanát, jöhet az izraeli Maccabi Tel-Aviv.
Néhány beszédes számadat arról, hogy a román állampolgárok hogyan képzelik el a jövőjüket, hogyan viszonyulnak a mobilitáshoz.
Felháborító történet, természetesen a román vizsgáról.
Persze, nem ingyen. Havi kábé 10 000 lejes juttatásért nem beszélnek a parlamentben egyes képviselők és szenátorok.