Fotó: Digi 24.ro
Helló turiszt!
papmeli
2019. július 11. csütörtök, 13:01
Nem tudták, hogy a Senkiföldjén piknikeznek.

Kicsit balul indult a vakációja több tucat turistának Félixfürdőn, egyik nap arra ébredtek, hogy bírósági végrehajtó és számos rendőr lepi el a kempinget, ahol megszálltak. És egyik percről a másikra el kellett hagyniuk a szálláshelyet.

Kiderült ugyanis, hogy már húszéves pereskedés folyik az üdülőtelep központjában található területért az azt kezelő cég és a váradszentmártoni önkormányzat között. A 2,5 millió euró értékű telken a kemping mellett egy 250 férőhelyes parkoló is működik.

Erre még 2002-ben tette rá a kezét egy cég, mely azt állítja, annak rendje és módja szerint kifizette akkori értékét: 200 ezer lejt helyezett letétbe a polgármesteri hivatalnak a CEC Banknál. Igen ám, de Cristian Laza polgármester szerint a vállalkozás politikai machinációk révén jutott az értékes községi terület birtokába.

És ebben a bíróság is igazat adott neki, 19 éves pereskedés után 2016-ban kimondta, hogy a terület a község tulajdona. De a cégnek évekig sikerült hatálytalanítania az ítélet gyakorlatba ültetését, míg végül most a Legfelsőbb Bíróság elrendelte, hogy engedje át a telket a polgármesteri hivatalnak.

Utóbbi azt ígéri, a kilakoltatás után korszerűsíti a parkolót és a kempinget, és jobb körülményekkel várja majd vissza az önhibájukon kívül hoppon maradt turistákat.

comments powered by Disqus
A PSD történetében először fordul elő, hogy a hatalmas pártnak a saját politikai túléléséért kell küzdenie.
Kezdődhet a munka, az Európai Unió Tanácsa jóváhagyta a DNA volt főügyészének kinevezését.
Külföldi turisták benyomásait gyűjtötte csokorba az egyébként galaci szerző. És igazat is ad nekik.
A feltételezések szerint több antikommunista ellenállót is lelőttek a szekuritáté egykori karánsebesi épületének udvarán.
Egy félidő jó foci és egy hatalmas bombagól után a végén játékvezetői segítséggel győzte le Azerbajdzsánt a magyar labdarúgó-válogatott.
A híres vásár ma már múzeum. A szeretetteljes, toleráns, orgiasztikus, alkualapú árucsere múzeuma. De figyelem, aki naiv, ma is könnyen szopóágra kerül!
Úgy tűnik, egyesek egyszerűen képtelenek levetkőzni a Ceaușescu-éra reflexeit. Bár lehet, nem is nagyon akarják, hiszen maguk is az Aranykor méhéből származnak.
A `70-es évek egyik legbrutálisabb gyilkosának története legalább annyira hátborzongató, mint egy skandináv krimisorozat.
Kolbászból készült kerítést biztosan nem, ez tény. De ha megnézzük a rendelkezésre álló adatokat, esetleg rájövünk, hogy talán még sem volt olyan fene jó dolgunk a csodás kommunizmusban.
Ahogy az várható volt, a kormánybuktatás után akkora a fejetlenség a PSD háza táján, hogy egészen biztosan nem tudja a bal kéz, mit csinál a jobb.
Az államfő egyeztetett a pártokkal, de a jövő hét elejére halasztotta a nagy bejelentést, amely senkit nem fog meglepni.
Ha ma konvencionális háborúra kerülne sor, Romániának – újra – 30 évnél régebbi, egyes területeken pedig 40 évnél is régebbi technikára kellene támaszkodnia.
Japánsztrájkot hirdettek, tüntetni készülnek és fogytán a türelmük.