Fotó: Digi 24.ro
Helló turiszt!
papmeli
2019. július 11. csütörtök, 13:01
Nem tudták, hogy a Senkiföldjén piknikeznek.

Kicsit balul indult a vakációja több tucat turistának Félixfürdőn, egyik nap arra ébredtek, hogy bírósági végrehajtó és számos rendőr lepi el a kempinget, ahol megszálltak. És egyik percről a másikra el kellett hagyniuk a szálláshelyet.

Kiderült ugyanis, hogy már húszéves pereskedés folyik az üdülőtelep központjában található területért az azt kezelő cég és a váradszentmártoni önkormányzat között. A 2,5 millió euró értékű telken a kemping mellett egy 250 férőhelyes parkoló is működik.

Erre még 2002-ben tette rá a kezét egy cég, mely azt állítja, annak rendje és módja szerint kifizette akkori értékét: 200 ezer lejt helyezett letétbe a polgármesteri hivatalnak a CEC Banknál. Igen ám, de Cristian Laza polgármester szerint a vállalkozás politikai machinációk révén jutott az értékes községi terület birtokába.

És ebben a bíróság is igazat adott neki, 19 éves pereskedés után 2016-ban kimondta, hogy a terület a község tulajdona. De a cégnek évekig sikerült hatálytalanítania az ítélet gyakorlatba ültetését, míg végül most a Legfelsőbb Bíróság elrendelte, hogy engedje át a telket a polgármesteri hivatalnak.

Utóbbi azt ígéri, a kilakoltatás után korszerűsíti a parkolót és a kempinget, és jobb körülményekkel várja majd vissza az önhibájukon kívül hoppon maradt turistákat.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/31954
Ha ilyen oktatási rendszerbe kerülnek a gyerekek, nem csodálkoznánk, ha Románia felnőtt lakói még kevesebb gyermeket vállalnának.
Ilyen, amikor centimétereken múlnak emberéletek.
Egy tervezet szerint drasztikus adóval sújtanák a nagy összegű különleges nyugdíjakat.
A Papaver rhoeas szökkent szárba szerelemvörösen a lélektelen aszfaltból.
Fura módon Viorica Dăncilă miniszterelnök asszonyt ezúttal elkerülte a bakik ördöge. Aggódnunk kellene vajon?
A gigatranzakció most már véglegesnek tekinthető.
Korrekt! De tessék majd megnézzni a tizenötödiket. Te jó Isten, mi lenne a mioritikus hazában, ha Magyarország is nyilvánosan előállna egy ilyennel.
Könnyített próbákkal tennék vonzóbbá az egyenruhát a lustuló fiatalok számára.
Romániában egyértelmű az oktatási szocializmus katasztrófája.
Megvan az első bírság a Szamos-parti szemétdomb miatt.
A kolozsvári focicsapat Bilel Omrani mesterhármasával ejtette ki a kazah Asztanát, jöhet az izraeli Maccabi Tel-Aviv.
Néhány beszédes számadat arról, hogy a román állampolgárok hogyan képzelik el a jövőjüket, hogyan viszonyulnak a mobilitáshoz.
Felháborító történet, természetesen a román vizsgáról.
Persze, nem ingyen. Havi kábé 10 000 lejes juttatásért nem beszélnek a parlamentben egyes képviselők és szenátorok.