Éretlenségi
papmeli
2019. július 3. szerda, 09:42
Elégtelenre teljesített a Fehér megyei vizsgabizottság.

Háromszor kellett nekifutni a végzősöknek az érettségi román vizsgájának az egyik Fehér megyei iskolában. A balázsfalvi Inochentie Micu Clain Főgimnázium vizsgázói ugyanis hibás tételt kaptak. Nem is egyszer, a vizsga szervezőinek kétszer egymás után sikerült összekeverniük a tételeket.

A szervezési bakinak a humán szakosok itták meg a levét, nekik hozták el kétszer egymás után a reál szakosok tételeinek egy részét. A vizsgabizottságnak végül harmadik nekifutásra sikerült a jó tételt kihúzni, így ennek bejelentésétől elkezdődhetett a három órát tartó tényleges vizsga.

Erre már a sok izgalom és közel egyórás tökölés után eléggé ki lehetettek fáradva a diákok. A megyei tanfelügyelőség kivizsgálja, hogyan is sikerült összekeverni a tételeket. Sőt, arra is gondja lesz, hogy a hátralévő vizsgákon ne történhessen hasonló, ígérte.

Szerdán matematikából és történelemből vizsgáznak a végzősök.

comments powered by Disqus
Elterelné a légi forgalmat a város fölül egy ideges honatya.
Az ember elolvassa Petre M. Iancu írását és kirázza a hideg, hogy ma is mennyire itt lóg a fejünk fölött a sarló meg a kalapács.
Hogy kerül a cuna meg a farok a mioritikus keresztnévlistára? Többek közt erről is szól Radu Paraschivescu briliáns írása.
Persze, Dăncilă is udvarolhatna elegánsabban a magyar szervezet támogatásáért.
Líceumi diákok készítették, egy tapasztalt filmes óvó szárnyai alatt, és irtó bájos.
Ha ez igaz, nem is értjük, minek kell irtó sok pénzért választást szervezni?
Ki érti ezt? Most, hogy a szokásos cirkusz nélkül lehetne szavazni külföldön, már nem olyan vonzó a szavazás lehetősége.
A PSD egy rothadó politikai hulla. De még mozog. Sőt, irányít. Mircea Morarius írása.
Legszívesebben saját kezűleg lapátolná vissza a földet Kolozsvár vezetése a most megtalált északi kapu alapjaira.
Adózzunk egy perc néma csenddel az életszínvonal emlékének. :(
Ismerős a helyzet, ugye? Valaki belénk gyalogol, jön az igazságszolgáltatás, aztán kiderül, hogy a valaki igazából Valaki, és az igazságszolgáltatás szépen odébb áll.
Ha ilyen alakok irányítják a romániai közoktatást, márpedig ez a helyzet, akkor nincs miért csodálkozni a sorozatos katasztrófákon.
De lehet, hogy nem is baki? Lehet, hogy Viorica maszkja alatt Liviu Dragnea rejtőzik? De akkor… ki ül a dutyiban a Vezér maszkja alatt?
Mert egy amerikai kampányfotó igazán jól mutat a jelöltek vécéjében, izé, cévéjében. Na de ki marad itthon, a mioritikus politikai latrinában?