Fotó: Ziarpiatraneamt.ro
határeset
papmeli
2019. július 1. hétfő, 09:30
Tüntettek a bírósági ítélet ellen.

Tettekkel is bizonyították a Neamț megyeiek, hogy nem hajlandók lemondani a Békás-szorosról Hargita megye javára, hiába ítélte a székely megyének az értékes természetvédelmi területet a bíróság.

A moldvai megye prefektusa már korábban bejelentette, hogy megfellebbezi az alapfokú bírósági döntést, vasárnap este pedig több tucat helyi lakos is utcára vonult, hogy biztosítsa támogatásáról.

Nem is akárhogyan, a Piatra Neamț-on összegyűlt pár tíz tüntetőben tetőre hágott a hazafiság, olyan nótákat énekeltek, mint a nagy egyesülést éltető, harcba hívó  „Treceţi batalioane române Carpaţii” című induló.

A tüntetést a Facebook közösségi portákon hirdették meg, ahol a szervezők leszögezték: „nem fogadhatják el Neamț megye feldarabolását”. Hazafiságukat hangsúlyozandó a résztvevők egy része népviseletben tiltakozott.

comments powered by Disqus
Úgy tűnik, egyesek egyszerűen képtelenek levetkőzni a Ceaușescu-éra reflexeit. Bár lehet, nem is nagyon akarják, hiszen maguk is az Aranykor méhéből származnak.
A `70-es évek egyik legbrutálisabb gyilkosának története legalább annyira hátborzongató, mint egy skandináv krimisorozat.
Kolbászból készült kerítést biztosan nem, ez tény. De ha megnézzük a rendelkezésre álló adatokat, esetleg rájövünk, hogy talán még sem volt olyan fene jó dolgunk a csodás kommunizmusban.
Ahogy az várható volt, a kormánybuktatás után akkora a fejetlenség a PSD háza táján, hogy egészen biztosan nem tudja a bal kéz, mit csinál a jobb.
Az államfő egyeztetett a pártokkal, de a jövő hét elejére halasztotta a nagy bejelentést, amely senkit nem fog meglepni.
Ha ma konvencionális háborúra kerülne sor, Romániának – újra – 30 évnél régebbi, egyes területeken pedig 40 évnél is régebbi technikára kellene támaszkodnia.
Japánsztrájkot hirdettek, tüntetni készülnek és fogytán a türelmük.
Simán kikapott Horvátországtól, de a Szlovákia–Wales döntetlennek köszönhetően megőrizte továbbjutási esélyeit az Eb-selejtezőkben.
Teodorovici talán mindenkit emlékeztetni akart, kikkel is volt dolgunk az elmúlt időszakban.
A kormánybuktatás után Romániának sürgősen kellene egy megfelelő biztosjelöltet találni az Európai Bizottságba. Máris felmerült pár név.
Oké, hogy megbukott a PSD-kormány, oké, hogy kitört a demokrácia, a jólét meg minden, de hahó, a magyarok közben megint Erdély elsinkófálásán mesterkednek.
Csodák márpedig vannak.
A parlament megszavazta a bizalmatlansági indítványt.