Fotó forrása: YouTube
Nem kukoricáznak
MTímea
2019. június 29. szombat, 11:32
Ha a Fekete-tenger romániai üdülőtelepein nyaral, legyen nagyon óvatos az étkezéssel.

Elrajtolt a főszezon a román tengerparton, ezzel együtt szép számban megjelentek azok is, akik bármi áron profitálni szeretnének a jelenlétükből. Komoly veszélynek tehetik ki magukat a turisták, akik a parton, nem ellenőrzött helyről vásárolnak ételt. Különös veszélyt jelentenek a napozók között palacsintát, fánkot és főtt kukoricát kínáló mozgóárusok, mivel nincs engedélyük, így az ételek minőségét senki sem ellenőrzi.

Egy ilyen szélhámost buktatott le egy turista Eforie nevű üdülőtelepen, a felvételeket a Pro TV mutatta be. Bármilyen hihetetlen, de a felvételen az látható, hogy a partról elüldözött árus egy szemeteskukából szerzi vissza az elkobzott áruját, egy zsák főtt kukoricát, hogy mégis pénzzé tehesse.

A riportban megszólal több mozgóárus is, egyikük azt mondta, hogy legalább 10-15 büntetést kapott már azért, mert nincs engedélye, de még így is megéri neki a biznisz.

A főszezon kezdete óta több tucatnyi turista kért orvosi segítséget ételmérgezés tüneteivel.

A kukoricaárulásnak egyébként külön szubkultúrája van a román tengerparton, az árusok egymásra licitálva, vicces mondókákkal bombázzák a nyaralókat. Az exotikus jelenséget az internetezők is felkapták.

comments powered by Disqus
Elterelné a légi forgalmat a város fölül egy ideges honatya.
Az ember elolvassa Petre M. Iancu írását és kirázza a hideg, hogy ma is mennyire itt lóg a fejünk fölött a sarló meg a kalapács.
Hogy kerül a cuna meg a farok a mioritikus keresztnévlistára? Többek közt erről is szól Radu Paraschivescu briliáns írása.
Persze, Dăncilă is udvarolhatna elegánsabban a magyar szervezet támogatásáért.
Líceumi diákok készítették, egy tapasztalt filmes óvó szárnyai alatt, és irtó bájos.
Ha ez igaz, nem is értjük, minek kell irtó sok pénzért választást szervezni?
Ki érti ezt? Most, hogy a szokásos cirkusz nélkül lehetne szavazni külföldön, már nem olyan vonzó a szavazás lehetősége.
A PSD egy rothadó politikai hulla. De még mozog. Sőt, irányít. Mircea Morarius írása.
Legszívesebben saját kezűleg lapátolná vissza a földet Kolozsvár vezetése a most megtalált északi kapu alapjaira.
Adózzunk egy perc néma csenddel az életszínvonal emlékének. :(
Ismerős a helyzet, ugye? Valaki belénk gyalogol, jön az igazságszolgáltatás, aztán kiderül, hogy a valaki igazából Valaki, és az igazságszolgáltatás szépen odébb áll.
Ha ilyen alakok irányítják a romániai közoktatást, márpedig ez a helyzet, akkor nincs miért csodálkozni a sorozatos katasztrófákon.
De lehet, hogy nem is baki? Lehet, hogy Viorica maszkja alatt Liviu Dragnea rejtőzik? De akkor… ki ül a dutyiban a Vezér maszkja alatt?
Mert egy amerikai kampányfotó igazán jól mutat a jelöltek vécéjében, izé, cévéjében. Na de ki marad itthon, a mioritikus politikai latrinában?