Fotó: CFR Infrastructura
csigatempóban
MTímea
2019. június 24. hétfő, 16:08
És ez nem vicc: egy jobb repülőgéppel akár 10 óra alatt körbeutazható a bolygó, míg a Temesvár és Mangalia közötti vonatozás jelenleg 30 órába telik.

Nemrég azon gondolkodtunk, hogy míg az első űrutazás 108 percig tartott, és ennyi idő alatt Gagarin megkerülte a Földet, addig egy átlagos vonat például Kolozsvár és Szatmár között 540 perces (mintegy 9 órás) utat tesz meg, míg célba ér. Ugyanez jutott eszünkbe amikor olvastuk: az a vonat, amelyik vasárnap 18 órakor indult el a Fekete-tengerre, csak kedden éjszaka érkezik Mangaliára. Akárhogy számoljuk, ez 30 óra utazást jelent.

A brutális késés kivételes módon nem kizárólag a román vasúttársaság hibája, hanem az időjárásé is, mivel súlyos áradások nehezítik a közlekedést Szörényvár (Drobeta Turnu Severin) környékén. A síneket is érintő árvizek miatt több vonat is vesztegelni kényszerült a 900-as számú pályán. A helyzet még várhatóan 2-3 napig is eltarthat. 

Ez több vonatot is érintett, de a legdurvábban azok szívták meg, akik vasárnap délután elindultak a Fekete-tengerre és csak kedd éjszaka érkeznek meg. Normális esetben a 793 kilométert 15 óra teszi meg a vonat, de most a kerülőút beiktatása miatt 30 órás lesz a vonatozás.

Az ember eljut az űrbe, sőt, ma már a Holdra is ennyi idő alatt. 

 

comments powered by Disqus
A PSD történetében először fordul elő, hogy a hatalmas pártnak a saját politikai túléléséért kell küzdenie.
Kezdődhet a munka, az Európai Unió Tanácsa jóváhagyta a DNA volt főügyészének kinevezését.
Külföldi turisták benyomásait gyűjtötte csokorba az egyébként galaci szerző. És igazat is ad nekik.
A feltételezések szerint több antikommunista ellenállót is lelőttek a szekuritáté egykori karánsebesi épületének udvarán.
Egy félidő jó foci és egy hatalmas bombagól után a végén játékvezetői segítséggel győzte le Azerbajdzsánt a magyar labdarúgó-válogatott.
A híres vásár ma már múzeum. A szeretetteljes, toleráns, orgiasztikus, alkualapú árucsere múzeuma. De figyelem, aki naiv, ma is könnyen szopóágra kerül!
Úgy tűnik, egyesek egyszerűen képtelenek levetkőzni a Ceaușescu-éra reflexeit. Bár lehet, nem is nagyon akarják, hiszen maguk is az Aranykor méhéből származnak.
A `70-es évek egyik legbrutálisabb gyilkosának története legalább annyira hátborzongató, mint egy skandináv krimisorozat.
Kolbászból készült kerítést biztosan nem, ez tény. De ha megnézzük a rendelkezésre álló adatokat, esetleg rájövünk, hogy talán még sem volt olyan fene jó dolgunk a csodás kommunizmusban.
Ahogy az várható volt, a kormánybuktatás után akkora a fejetlenség a PSD háza táján, hogy egészen biztosan nem tudja a bal kéz, mit csinál a jobb.
Az államfő egyeztetett a pártokkal, de a jövő hét elejére halasztotta a nagy bejelentést, amely senkit nem fog meglepni.
Ha ma konvencionális háborúra kerülne sor, Romániának – újra – 30 évnél régebbi, egyes területeken pedig 40 évnél is régebbi technikára kellene támaszkodnia.
Japánsztrájkot hirdettek, tüntetni készülnek és fogytán a türelmük.