Idő, járás
béel
2019. június 20. csütörtök, 12:17
Úgyhogy továbbra is bőven kapunk belőle.

Kánikula után vihar, vihar után kánikula, majd elölről – az utóbbi napok ebben, a legkevésbé sem vidám ritmusban telnek.

És a meteorológiai szolgálat szerint a következők is ebben fognak: csütörtöki előrejelzésük szerint a nap folyamán, illetve péntek este 11 óráig az ország egész területén heves viharok várhatók, zivatarral, jégesővel és erős széllel.

A leszakadó víz négyzetméterenként 15-25 liter lehet. Már ahol nem 35-40. Esetleg 60.

Eközben, ha éppen nem esik, akkor ezúttal is kiélvezhetjük, milyen érzés lassan főni: mivel a páratartalom meghaladja a kritikus szintet, a hőérzet is sokkal magasabb.

Az eddigi égi áldás egyébként jelentős károkat hagyott maga után: tizenöt megye 21 településén kellett romokat eltakarítani a viharos szél, illetve a hirtelen megáradt vízfolyások áldásos tevékenysége nyomán. Az érintett megyék között ott van Arad, Bihar, Krassó-Szörény, Hargita, Maros, Szilágy és  Szatmár is.

comments powered by Disqus
Úgy tűnt, vége a párton belüli zendülésnek, de talán mégsem sikerült teljesen rendet teremteni. Egy náci karlendítős fotóval járatják le Csomortányi Istvánt.
Ismét tartott egy küldöttgyűlést a néppárt.
Az európai ember kicsikét konzervatív, ha szokatlanabb élelmiszerek fogyasztásáról van szó. Mint például a felebarátai húsa. Na vajon miért?
A címben (nem is) jól elrejtett arrogancián túl, persze, lehet Románia a magyarok országa is, ha nem autonómiáznak, hanem ügyesen beállnak a közös szászló alá.
Klíma-igazságszolgáltatást követelt a nép a délutáni verőfényben. Pontosabban, olyan száz ember.
A CNSAS eddig már 4 nem-együttműködői igazolást állított ki Băsescunak, de új adatok kerültek felszínre, a bíróság pedig döntött.
Nem elég, hogy a romániai középiskolai oktatás alapból nyakig van a trutymóban, most jön az, hogy aki hülyegyerek, az megy szakiskolába. Értik ezt az abszurd és megalázó direktívát?
Az egyetlen beruházó is menekülőre fogta a környékről, a turizmusról álmodozó polgármester pedig összeesküvést sejt az egész botrány mögött.
Romániának mindig csak idegen uralmak alatt ment jól. Most rosszul megy. Mert románok uralkodnak. Tehát kulturális újragyarmatosításra van szükség. Traian Ungureanu írása.
Rovana Plumb vagyonnyilatkozatának furcsaságai nem kerülték el az EP szakbizottságainak figyelmét.
Tizenegy évvel a Farkasok után Róma másik szimbóluma, a Sas is behódolt Kolozsvárnak.
Egy héten belül egy erdészt meggyilkoltak, egy másik pedig csak a szerencsének köszönhetően menekült meg a fatolvajoktól.
A POL egykori tanácsosa, Mark Hermann Christian is elindul a megmérettetésen.