Rács-odálkozás
MTímea
2019. június 18. kedd, 16:25
A rahovai börtönben maradhat, de szigorított felügyelet alatt.

Máris elröpült három hét azon emlékezetes nap óta, hogy Liviu Dragnea ellen megszületett a várva várt ítélet, mely három és fél évre rácsukta a börtönajtót a Szociáldemokrata Párt első emberére. Lejárt tehát a szokásos eljárás szerinti, mindenkire egyformán kötelező karantén, így a ítéletvégrehajtási bizottságnak döntenie kellett, mi legyen a továbbiakban Dragneával.

A kedden összeült tanács határozata alapján a politikus továbbra is a rahovai börtönben maradhat, ahogyan azt maga az elítélt kérte, hogy családja közelében lehessen. Rossz hír viszont, hogy besorolása szerint zárt intézeti rendszerbe helyezték, ami a második legszigorúbb fokozat a büntetés-végrehajtásban.

Ez azt jelenti, hogy állandó ellenőrzés és irányítás alatt fog állni, előre meghatározott program szerint tölti a napokat, dolgozhat, tanulhat, művelődhet, pszichológiai tanácsadásra járhat, egyházi lelkisegélyben részesülhet, foglalkozhat a szakmai fejlődésével is. Mindezt csoportosan, kizárólag a börtön területén, felügyelet mellett. A program szerint fogadhat látogatókat, de csak üvegablakon és telefonkészüléken át beszélhet velük.

A börtönt csak kivételes helyzetekben, az igazgató engedélyével hagyhatja el, amennyiben biztosítani tudják számára az állandó felügyeletet. Egy évben legfeljebb 15 nap kimenőt lehet kérni. A szigorított fokozatot rendszerint a 3 és 13 év közötti börtönbüntetésre ítélt rabok kapják meg.

A Mediafax úgy tudja, hogy amennyiben letölti a kiszabott büntetésének egyötödét, a bizottság újra összeül, és félzárt intézeti rendszerbe helyezhetik át ezzel enyhítve a fogva tartás körülményein. Mivel a rahovai börtönben csak szigorított végrehajtási mód szerint tartanak fogva rabokat, várhatóan egy másik börtönbe szállítják majd át.  

 

 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/31632
Ha ilyen oktatási rendszerbe kerülnek a gyerekek, nem csodálkoznánk, ha Románia felnőtt lakói még kevesebb gyermeket vállalnának.
Ilyen, amikor centimétereken múlnak emberéletek.
Egy tervezet szerint drasztikus adóval sújtanák a nagy összegű különleges nyugdíjakat.
A Papaver rhoeas szökkent szárba szerelemvörösen a lélektelen aszfaltból.
Fura módon Viorica Dăncilă miniszterelnök asszonyt ezúttal elkerülte a bakik ördöge. Aggódnunk kellene vajon?
A gigatranzakció most már véglegesnek tekinthető.
Korrekt! De tessék majd megnézzni a tizenötödiket. Te jó Isten, mi lenne a mioritikus hazában, ha Magyarország is nyilvánosan előállna egy ilyennel.
Könnyített próbákkal tennék vonzóbbá az egyenruhát a lustuló fiatalok számára.
Romániában egyértelmű az oktatási szocializmus katasztrófája.
Megvan az első bírság a Szamos-parti szemétdomb miatt.
A kolozsvári focicsapat Bilel Omrani mesterhármasával ejtette ki a kazah Asztanát, jöhet az izraeli Maccabi Tel-Aviv.
Néhány beszédes számadat arról, hogy a román állampolgárok hogyan képzelik el a jövőjüket, hogyan viszonyulnak a mobilitáshoz.
Felháborító történet, természetesen a román vizsgáról.
Persze, nem ingyen. Havi kábé 10 000 lejes juttatásért nem beszélnek a parlamentben egyes képviselők és szenátorok.