Rács-odálkozás
MTímea
2019. június 18. kedd, 16:25
A rahovai börtönben maradhat, de szigorított felügyelet alatt.

Máris elröpült három hét azon emlékezetes nap óta, hogy Liviu Dragnea ellen megszületett a várva várt ítélet, mely három és fél évre rácsukta a börtönajtót a Szociáldemokrata Párt első emberére. Lejárt tehát a szokásos eljárás szerinti, mindenkire egyformán kötelező karantén, így a ítéletvégrehajtási bizottságnak döntenie kellett, mi legyen a továbbiakban Dragneával.

A kedden összeült tanács határozata alapján a politikus továbbra is a rahovai börtönben maradhat, ahogyan azt maga az elítélt kérte, hogy családja közelében lehessen. Rossz hír viszont, hogy besorolása szerint zárt intézeti rendszerbe helyezték, ami a második legszigorúbb fokozat a büntetés-végrehajtásban.

Ez azt jelenti, hogy állandó ellenőrzés és irányítás alatt fog állni, előre meghatározott program szerint tölti a napokat, dolgozhat, tanulhat, művelődhet, pszichológiai tanácsadásra járhat, egyházi lelkisegélyben részesülhet, foglalkozhat a szakmai fejlődésével is. Mindezt csoportosan, kizárólag a börtön területén, felügyelet mellett. A program szerint fogadhat látogatókat, de csak üvegablakon és telefonkészüléken át beszélhet velük.

A börtönt csak kivételes helyzetekben, az igazgató engedélyével hagyhatja el, amennyiben biztosítani tudják számára az állandó felügyeletet. Egy évben legfeljebb 15 nap kimenőt lehet kérni. A szigorított fokozatot rendszerint a 3 és 13 év közötti börtönbüntetésre ítélt rabok kapják meg.

A Mediafax úgy tudja, hogy amennyiben letölti a kiszabott büntetésének egyötödét, a bizottság újra összeül, és félzárt intézeti rendszerbe helyezhetik át ezzel enyhítve a fogva tartás körülményein. Mivel a rahovai börtönben csak szigorított végrehajtási mód szerint tartanak fogva rabokat, várhatóan egy másik börtönbe szállítják majd át.  

 

 

comments powered by Disqus
A PSD történetében először fordul elő, hogy a hatalmas pártnak a saját politikai túléléséért kell küzdenie.
Kezdődhet a munka, az Európai Unió Tanácsa jóváhagyta a DNA volt főügyészének kinevezését.
Külföldi turisták benyomásait gyűjtötte csokorba az egyébként galaci szerző. És igazat is ad nekik.
A feltételezések szerint több antikommunista ellenállót is lelőttek a szekuritáté egykori karánsebesi épületének udvarán.
Egy félidő jó foci és egy hatalmas bombagól után a végén játékvezetői segítséggel győzte le Azerbajdzsánt a magyar labdarúgó-válogatott.
A híres vásár ma már múzeum. A szeretetteljes, toleráns, orgiasztikus, alkualapú árucsere múzeuma. De figyelem, aki naiv, ma is könnyen szopóágra kerül!
Úgy tűnik, egyesek egyszerűen képtelenek levetkőzni a Ceaușescu-éra reflexeit. Bár lehet, nem is nagyon akarják, hiszen maguk is az Aranykor méhéből származnak.
A `70-es évek egyik legbrutálisabb gyilkosának története legalább annyira hátborzongató, mint egy skandináv krimisorozat.
Kolbászból készült kerítést biztosan nem, ez tény. De ha megnézzük a rendelkezésre álló adatokat, esetleg rájövünk, hogy talán még sem volt olyan fene jó dolgunk a csodás kommunizmusban.
Ahogy az várható volt, a kormánybuktatás után akkora a fejetlenség a PSD háza táján, hogy egészen biztosan nem tudja a bal kéz, mit csinál a jobb.
Az államfő egyeztetett a pártokkal, de a jövő hét elejére halasztotta a nagy bejelentést, amely senkit nem fog meglepni.
Ha ma konvencionális háborúra kerülne sor, Romániának – újra – 30 évnél régebbi, egyes területeken pedig 40 évnél is régebbi technikára kellene támaszkodnia.
Japánsztrájkot hirdettek, tüntetni készülnek és fogytán a türelmük.