szabot
2019. június 15. szombat, 12:27
Maga Dan Barna nevezte így más pártok kísérleteit, hogy rátapadjanak az USR-Plus szövetségre.

Polgármestereket és egyéb dolgokat ajánlottak neki más pártok, többek között a PSD képviselői is a május 26-i EP-választáson aratott győzelem után, számolt be péntek este a román közszolgálati tévében Dan Barna, az USR elnöke.

„Nagyon fengsuj telefonhívásokat kezdtem kapni a politika elmúlt 30 évének személyiségei részéről” – fogalmazott a pártelnök, aki neveket nem árult el, csak annyit, hogy még a PSD-től is megkeresték, polgármestereket és egyéb segítséget ajánlottak a folyamatos szervezetépítésben lévő pártnak.

Barna egyértelművé tette, hogy továbbra sem lehet olyan ember az USR tagja, aki büntetett előéletű, vagy ha a jelentkező más párt vezetőségének tagja volt, akkor el kell töltenie pár „pártatlan” évet. Két trendet kell egyszerre kezelniük, magyarázta a pártelnök: a növekedési igényt, mert az USR szervezetileg kis pártnak számít, és azt, hogy választási sikerük után most mindenki hozzájuk akar tapadni mint a romániai belpolitika új sztárjához.

A román parlamentbe 2016-ban tíz százalék körüli eredménnyel bekerült párt a Dacian Cioloș-féle Plusszal szövetségben több mint 22 százalékot kapott a mostani EP-választáson, mindössze másfél tizedszázalékkal lemaradva a második PSD-től, és mindössze öt százalékkal az első PNL-től.

comments powered by Disqus
A PSD történetében először fordul elő, hogy a hatalmas pártnak a saját politikai túléléséért kell küzdenie.
Kezdődhet a munka, az Európai Unió Tanácsa jóváhagyta a DNA volt főügyészének kinevezését.
Külföldi turisták benyomásait gyűjtötte csokorba az egyébként galaci szerző. És igazat is ad nekik.
A feltételezések szerint több antikommunista ellenállót is lelőttek a szekuritáté egykori karánsebesi épületének udvarán.
Egy félidő jó foci és egy hatalmas bombagól után a végén játékvezetői segítséggel győzte le Azerbajdzsánt a magyar labdarúgó-válogatott.
A híres vásár ma már múzeum. A szeretetteljes, toleráns, orgiasztikus, alkualapú árucsere múzeuma. De figyelem, aki naiv, ma is könnyen szopóágra kerül!
Úgy tűnik, egyesek egyszerűen képtelenek levetkőzni a Ceaușescu-éra reflexeit. Bár lehet, nem is nagyon akarják, hiszen maguk is az Aranykor méhéből származnak.
A `70-es évek egyik legbrutálisabb gyilkosának története legalább annyira hátborzongató, mint egy skandináv krimisorozat.
Kolbászból készült kerítést biztosan nem, ez tény. De ha megnézzük a rendelkezésre álló adatokat, esetleg rájövünk, hogy talán még sem volt olyan fene jó dolgunk a csodás kommunizmusban.
Ahogy az várható volt, a kormánybuktatás után akkora a fejetlenség a PSD háza táján, hogy egészen biztosan nem tudja a bal kéz, mit csinál a jobb.
Az államfő egyeztetett a pártokkal, de a jövő hét elejére halasztotta a nagy bejelentést, amely senkit nem fog meglepni.
Ha ma konvencionális háborúra kerülne sor, Romániának – újra – 30 évnél régebbi, egyes területeken pedig 40 évnél is régebbi technikára kellene támaszkodnia.
Japánsztrájkot hirdettek, tüntetni készülnek és fogytán a türelmük.