szabot
2019. június 15. szombat, 12:27
Maga Dan Barna nevezte így más pártok kísérleteit, hogy rátapadjanak az USR-Plus szövetségre.

Polgármestereket és egyéb dolgokat ajánlottak neki más pártok, többek között a PSD képviselői is a május 26-i EP-választáson aratott győzelem után, számolt be péntek este a román közszolgálati tévében Dan Barna, az USR elnöke.

„Nagyon fengsuj telefonhívásokat kezdtem kapni a politika elmúlt 30 évének személyiségei részéről” – fogalmazott a pártelnök, aki neveket nem árult el, csak annyit, hogy még a PSD-től is megkeresték, polgármestereket és egyéb segítséget ajánlottak a folyamatos szervezetépítésben lévő pártnak.

Barna egyértelművé tette, hogy továbbra sem lehet olyan ember az USR tagja, aki büntetett előéletű, vagy ha a jelentkező más párt vezetőségének tagja volt, akkor el kell töltenie pár „pártatlan” évet. Két trendet kell egyszerre kezelniük, magyarázta a pártelnök: a növekedési igényt, mert az USR szervezetileg kis pártnak számít, és azt, hogy választási sikerük után most mindenki hozzájuk akar tapadni mint a romániai belpolitika új sztárjához.

A román parlamentbe 2016-ban tíz százalék körüli eredménnyel bekerült párt a Dacian Cioloș-féle Plusszal szövetségben több mint 22 százalékot kapott a mostani EP-választáson, mindössze másfél tizedszázalékkal lemaradva a második PSD-től, és mindössze öt százalékkal az első PNL-től.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/31592
Ha ilyen oktatási rendszerbe kerülnek a gyerekek, nem csodálkoznánk, ha Románia felnőtt lakói még kevesebb gyermeket vállalnának.
Ilyen, amikor centimétereken múlnak emberéletek.
Egy tervezet szerint drasztikus adóval sújtanák a nagy összegű különleges nyugdíjakat.
A Papaver rhoeas szökkent szárba szerelemvörösen a lélektelen aszfaltból.
Fura módon Viorica Dăncilă miniszterelnök asszonyt ezúttal elkerülte a bakik ördöge. Aggódnunk kellene vajon?
A gigatranzakció most már véglegesnek tekinthető.
Korrekt! De tessék majd megnézzni a tizenötödiket. Te jó Isten, mi lenne a mioritikus hazában, ha Magyarország is nyilvánosan előállna egy ilyennel.
Könnyített próbákkal tennék vonzóbbá az egyenruhát a lustuló fiatalok számára.
Romániában egyértelmű az oktatási szocializmus katasztrófája.
Megvan az első bírság a Szamos-parti szemétdomb miatt.
A kolozsvári focicsapat Bilel Omrani mesterhármasával ejtette ki a kazah Asztanát, jöhet az izraeli Maccabi Tel-Aviv.
Néhány beszédes számadat arról, hogy a román állampolgárok hogyan képzelik el a jövőjüket, hogyan viszonyulnak a mobilitáshoz.
Felháborító történet, természetesen a román vizsgáról.
Persze, nem ingyen. Havi kábé 10 000 lejes juttatásért nem beszélnek a parlamentben egyes képviselők és szenátorok.